Policija: Nije bilo masovne tuče u Rožajama

Tužilac ih je sve pustio jer nema elemenata krivičnog djela
0 komentar(a)
Policija, Foto: Filip Roganović
Policija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.10.2016. 14:45h

Uprava policija je negirala da je na biračkim mjestima u Rožajama bilo masovne tuče.

Privođeno je više osoba, od kojih jedna zbog vrijeđanja predsjednika opštinskog odbora, a ostali zbog ometanja glasača. Tužilac ih je sve pustio jer nema elemenata krivičnog djela.

"Netačna su saznanja plasirana u medijima da je došlo do više masovnih tuča na biračkim mjestima u Rožajama. U Rožajama je sve za sada mirno", saopšteno iz je UP.

U saopštenju se ističe da je bilo samo jedno narušavanje javnog reda i mira.

"Kada je A.D. iz Rožaja, ispred glasačkog mjesta 'OŠ 25. maj' u Rožajama, uputio uvrjedljive riječi predsjedniku Opštinskog odbora DPS-a, B.K. iz Rožaja", ističe se u saopštenju.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su o događaju upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju.

Protiv A.D. će stoga Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje, kazali su iz UP.

Službenici Uprave policije će, poručili su, postupiti po svakoj prijavi, a shodno svojim nadležnostima, i upoznati nadležne tužioce o prijavljenim događajima, kao i postupiti po nalogu tužilaca u tim slučajevima.

Iz Centra za monitoring saopšteno je da je na šest biračkih mjesta u Rožajama izbila masovna tuča.

Pregled svih nepravilnosti na biračkim mjestima širom Crne Gore možete pogledati OVDJE.

Sva izborna dešavanja pratite na našem uživo blogu OVDJE.

Bonus video: