Partijski aktivisti prave haos: Pritiskaju glasače, vode evidenciju...

CEMI navodi da su aktivisti Demokratske partije socijalista kod biračkog mjesta 90 u Golubovcima postavili šator na 20 metara od biračkog mjesta i zaustavljaju pristigle birače i pozivaju ih da uđu u šator
71 pregleda 0 komentar(a)
vozilo glasači, parlamentarni izbori, Foto: Twitter/CeMI-ME
vozilo glasači, parlamentarni izbori, Foto: Twitter/CeMI-ME
Ažurirano: 16.10.2016. 12:11h

Partijski aktivisti razlog su velikog broja nepravilnosti koji je zabilježen na izborima do sada.

CEMI navodi da su aktivisti Demokratske partije socijalista kod biračkog mjesta 90 u Golubovcima postavili šator na 20 metara od biračkog mjesta i zaustavljaju pristigle birače i pozivaju ih da uđu u šator.

U Rožajama su na 20 metara od biračkog mjesta 7 aktivisti DPS vršili pritisak na sve pristigle birače da glasaju DPS. Na Cetinju, na biračkom mjestu 20, desio se incident kada su aktivisti Demokratskog fronta upali na biračko mjesto i zahtjevali od predsjednika biračkog odbora da birački spisak drži zatvorenim sve dok nema birača, takođe navodi CEMI.

Ispred biračkog mjesta br. 17, Prčanj, Kotor, partijski aktivisti vode evidenciju o biračima, kao i ispred biračkog mjesta br.76a, MZ Dajbabe, Podgorica, navodi CDT.

U Podgorici kod biračkog mjesta 60 je uočen parkirani automobil na 20m od biračkog mjesta. Glasači izlaze na sporedni ulaz blizu automobila i tu bivaju evidentirani, navodi CEMI.

CEMI navode da je i kod biračkog mjesta 23 u Nikšiću, aktivista partije u kolima ispred nadgleda i fotografiše birače i vrši evidenciju glasača.

U autu u blizini biračkog mjesta u Rožajama sa spiskovima sjede aktivisti političke partije i zaustavljaju birače, javio je CEMI.

U povratku nakon glasanja ti birači ulaze u njihov automobil. CDT navodi da su aktivisti primijećeni više puta i u blizini biračkog mjesta br. 12, Biševo 1 u Rožajama.

U blizini biračkog mjesta br. 4 u Gusinju primijećeni su aktivisti političkih partija.

"Upozoravamo političke partije da se biračkim mjestom smatra objekat u kojem se glasa i dvorište objekta u kojem se nalazi biračko mjesto, te da udalje aktiviste i ne vrše pritisak na birače. Partije su imale dovoljno vremena za kampanju, danas treba da dozvole biračima da glasaju slobodno i bez uznemiravanja", naveo je CDT.

Sva izborna dešavanja pratite na našem uživo blogu ovdje.

Bonus video: