"SDP nikom neće dozvoliti da se igra sa državnim pitanjima"

Govoreći na predizbornom skupu u Tivtu na kome su sinoć predstavljena dva kandidata te stranke iz Tivta za poslanike -Bernarda Moškov i Frano Bošković, Konjević je kazao da je država u tako lošem stanju da će u naredne četiri godine morati da se zaduži 2 milijarde eura kako bi vraćala aktuelne kredite i kamate za njih
147 pregleda 18 komentar(a)
SDP Tivat
SDP Tivat
Ažurirano: 12.10.2016. 18:36h

SDP će nakon izbora 16.oktobra, činiti novu Vladu Crne Gore sa partijama građanske opozicije i partijama manjina, a pred novom vlašću biće težak zadatak da zemlju izvuče iz aktuelnog teškog finansijskog položaja – poručio je potpredsjednik SDP aktuelni ministar finansija Raško Konjević.

Govoreći na predizbornom skupu u Tivtu na kome su sinoć predstavljena dva kandidata te stranke iz Tivta za poslanike -Bernarda Moškov i Frano Bošković, Konjević je kazao da je država u tako lošem stanju da će u naredne četiri godine morati da se zaduži 2 milijarde eura kako bi vraćala aktuelne kredite i kamate za njih.

„Stvorili smo državu kao jednu formu koja sada treba da bude sadržajem – da u nju ugradimo one vrijednosti koje su prisutne zajednicama kojima težimo, EU i NATO. To podrazumijeva da u državi jačamo instutucije koje će graditi vladavinu prava, a ne da nam cijela rukovodstva opština postaju kriminalne grupe. To podrazumijeva da ćemo svojim resursima upravljati na način da prostor kao neobnovljivi resurs, koristimo ne samo za dobrobit ove, već i budućih generacija i da od toga imaju koristi svi građani“, istakao je Konjević dodajući da to podrazumijeva zajednički napor cijelog crnogorskog društva, slogu i eliminisanje podjela, te da država jednako postupa prema svim građanima.

On je kazao da aktuelnu ekonomsku politiku DPS najbolje predstavlja namjera prodaje „rijetko neuništenog prostora Buljarice bivšim službenicima Ministarstva za neodrživi razvoj“, po cijeni od 22 eura za kvadrat.

„Narodski rečeno, tamo metar kvadratni košta koliko dva kila vakumirane pršute u bilo kojoj prodavnici. To nije razvoj, niti investicije od kojih će korist imati svi građani. Crna Gora ne treba da bude mjesto na koje će dolaziti investitori sa of šor destinacija jer je to u suprotnosti sa vrijednostima EU, sa vrijednostima NATO“, istakao je Konjević dodajući da o lošoj ekonomskoj politici Vlade Mila Đukanovića govori i projekat gradnje stanova za prodaju na tržištu u jednom od najljepših lokaliteta na primorju, Miločerskom parku.

„Ako tamo ne možete napraviti profitabilan, pravi veliki luksuzan hotel koji bi zaposlio ljude, onda ni more nije slano“, poručio je Konjević ističući da će nova Vlada u kojoj će biti SDP odgovornije upravljati resursima, revidirati načina vođenja državnih finansija i fiskalne politike koja je rezultirana nagomilanim poreskim dugom od 770 miliona eura.

„Vodićemo državu gradeći nove sadržaje, a ne rasprodajući resurse za budzašto sumnjivim investitorima sa of šor destinacija koje su poznate kao destinacije za pranje novca. Zatvorili smo ključna državna pitanja i u tom segmentu njih niko više ne može, niti bi mu SDP to dozvolila, da ih ponovno otvori. Sada je vrijeme za ekonomiju i vladavinu prava“, zaključio je Konjević.

„SDP stvara uslove da niko u ovoj državi ne bude zaboravljen – ni mladi, ni stari, ni radnici, ni umjetnici. Iako su bezuspješno pokušali da nas slome, ostalo je snage u nama da pravimo državu o kakvoj smo sanjali, državu za sve“, rekla je Bernarda Moškov.

Frano Bošković je kazao da je nakon dobijanja pozivnice za NATO, za SDP „vrijeme kompromisa sa DPS postalo prošlost“.

„DPS je totalno izgubio kompas i počeo kroz „ofšorisanje“ da najvrijednije preostale resurse prodaje i daje na dugogodišnje gazdovanje anonimnim investitorima bez ikakvih referenci. Svaka sličnost sa Orvelovom „Životinjskom farmom“ je namjerna i zato smo izašli iz takve vlasti“, istakao je Bošković dodajuči da će SDP „biti dio nove, daleko poštenije vlasti, ili će kao i devedestih, biti časna opozicija“.

Bonus video: