DPS: Aktivisti DF-a nude novac i posao za glas

"Aktivisti DF sve ovo rade bez ikakvog zazora, obilazeći u grupicama i najudaljenija sela", piše u saopštenju DPS-a.
86 komentar(a)
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
Ažurirano: 12.10.2016. 16:09h

Demokratska partija socijalista saopštila je da im se posljednjih dana učestalo obraćaju članovi i simpatizeri da prijave slučajeve agresivne kampanje od strane Demokratskog fronta.

"Njihovi aktivisti širom Crne Gore ugrožavaju privatnost ljudi, obilaze stanove i kuće, i napadno nude novac, posao, opraštanje računa za struju i komunalne usluge, samo da glasaju za njih, odnosno da ne glasaju za DPS. Posebno su na meti mladi ljudi, kojima plaćaju da nose majice i druge rekvizite sa logom Demokratskog fronta, a dnevnica se kreće od 10 eura u Kotoru, do 15 eura u Pljevljima, uz plaćene troškove hrane i prevoza. Svakako ne propuštaju priliku da ih javnosti predstave kao svoje pristalice. Aktivisti DF sve ovo rade bez ikakvog zazora, obilazeći u grupicama i najudaljenija sela", piše u saopštenju DPS-a.

Navode da ovo korespondira i sa otvorenim najavama čelnika DF o ponašanju na dan izbora.

"Dio tih akcija koje planiraju, kao što je ''presvlačenje dresova'', juče je na presu saopštio Nebojša Medojević. Naravno, nastojeći da njihove namjere zakamuflira optužbama na račun DPS. Kao što mu je odmah i odgovoreno, Demokratska partija socijalista će se zalagati da svi državni organi do kraja odgovorno rade svoj posao do izbora i na dan njihovog sprovođenja, i da svi vinovnici budublagovremeno i adekvatno sankcionisani. Ne isključuju se ni druge nečasne radnje, kao što je pokušaj falsifikovanja biračkih listića, ili čak ličnih dokumenata, s namjerom da se to pripiše vlasti i Demokratskoj partiji socijalista. I to je u svojoj jučerašnjoj izjavi praktično najavio Nebojša Medojević", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da je najnoviji primjer pokušaj "da se preko destinacija u inostranstvu zakupi mogućnost masovnog slanja poruka na dan izbora kod domaćih operatera, sa obrazloženjem da se radi o zahtjevu Vlade, kao da Vlada to ne bi mogla kod njih direktno obezbijediti".

"Podsjećamo javnost da je upravo to urađano na dan prve konvencije na Cetinju 12. septembra ove godine. Inače, ovakvi i slični nezakoniti postupci i radnje svakako će biti do kraja istraženi u redovnom postupku. Zato je na svima ogromna odgovornost da se izborni proces do kraja učini regularnim i transparentnim. Demokratska partija socijalista će o ovome obavijestiti i Posmatračku misiju OEBS, i sa svoje strane sve učiniti da pruži maksimalan doprinos održavanju fer i slobodnih izbora, što je u najboljem interesu Crne Gore i svih njenih građana", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: