Rađenović: Budvanska vlast je paradigma i crna sijenka crnogorske stvarnosti

“Za sve vrijeme zakupa ova vlast nije uložila ni jedan jedini cent u infrastrukturu Svetog Stefana", kazao je Rađenović
345 pregleda 0 komentar(a)
Krsto Rađenović, Foto: Privatna arhiva
Krsto Rađenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.10.2016. 13:26h

“Budvanska vlast je nesporna paradigma i crna sijenka cijele crnogorske stvarnosti čiji kreator je, nesporno, partija koja je na vlasti proteklih 27 godina., to jeste DPS- saopštioje na konferencjiji za novinare kandidat za odbornika Koalicije „Bura budi Budvu“ SNP-DEMOS, Krsto Rađenović (SNP).

Prema riječima Rađenovićam oralno propadanje i kriminalno poniranje crnogorskog društva dovelo je građane Crne Gore do situacije koja može stati u tri riječi: besmisao, beznadje i besperspektivnost.

“Svjedoci smo da je ova vlast, poput lošeg domaćina, koji dolazi u situaciju da prodaje pošadu i zlato iz sopstvene kuće, prodala sve sto je stigla samo da bi preživjela i produžila svoju vlast još koji dan, jer drugacije niti su znali, niti su mogli. Smisao njihove politike kreira se samo zarad sopstvenog opstanka, jer je ona (vlast) sebi samoj svrha, a ne srevis gradjana. Sada kada su gotovo svi resursi uništeni, prodati ili predate na upravljanje opskurnim figurama iz tamnih kockarsko-kriminalnih krugova, sada su na redu prirodne ljepote Crne Gore, odnosno ono što nam je dar od Boga“, istakao je Rađenović.

"Da su to akti očajnika kojima na jedna vrata kucaju povjerioci, a na zadnja utjerivači dugova, kako je kazaoa, govori nam opustošena crnogorska ekonomija i industrija, kao i činjenica da je u Crnoj Gori apsolutno sve na prodaju. Betonski napad na jedinstveni turistički rezervat, jedan od najljepših parkova u Evropi uz samu morasku obalu, Milocerski park, izvršit će investitor blizak rezimu jos iz vremena svercovanja nafte, gradnjom nebodera veličine 52.000 kvadrata betona i time upropastiti ne taknuti biser crnogorskog turizma.Ovaj investitor poznat je javnosti po kontinuiranom uzurpiranju plaža, crkava i turističkog potencijala Svetog Stefana koje su stvarale generacije Paštrovića. Budvanska opštinska vlast, čiji je sami vrh, po sopstvenom priznanju, ogrezao u kriminalu i korupciji, davao mu je svu logističku podršku, zanemarujući osnovno pravo lokalnog stanovništva, pravo na opstanak“, naglasio je Rađenović.

Kako je rekao ne postoji ni jedna jedina stvar koju je vlast DPS-a napravila u ime dobra, za stanovništvo Svetog Stefana.

“Za sve vrijeme zakupa ova vlast nije uložila ni jedan jedini cent u infrastrukturu Svetog Stefana, da ne pominjemo skandaloznu situciju sa kanalizacijom koja se izliva u more.U narednim, dolazećim danima sigurni smo da će građani Budve prepoznati i podržati dolazak BURE koja će rasčistiti betonske oblake koje je donijela vlast koja je, po već zvaničnim presudama, priznala da je organizovana kriminalna grupa, koja je sa ukupno 88 svojih članova betonirala budvansku školjku i ispraznila opštinsku kasu za više stotina miliona eura, te da je spremna za taj čin snositi finansijsku odgovornost i trpjeti odredjene zatvorske kazne. Poštovani građani, dolazak BURE označava kraj! Rasturiće BURA betonske nebodere i tamne korupcionaske oblake i poslati ostatak krimnalne grupena zaslužen odmor u spuške zatvorske ćelije. “BURA budi Budvu” i nosi ljepše dane...”, zaključio je Rađenović.

Bonus video: