Glendža: Budimo junaci i nedajmo Buljaricu DPS lopovima

"Ne dajmo im Buljaricu, jer će nam naknadne suze i kajanje, biti uzaludni, a naši potomci nam neće vjerovati, ni oprostiti", zaključio je Glendža
83 pregleda 10 komentar(a)
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.10.2016. 13:35h

“Ako se ugovor o prodaji Buljarice potpiše, neće biti kriva Vlada DPS-a koja ga je u tajnosti već dogovorila, već građani koji ih na izborima glasaju”, poručio je na konferenciji za novinare nosilac liste opozicione grupe birača ”Uzdignimo Budvu” Radomir Glendža.

Glendža je poručio građanima Petrovca, Budve i Crne Gore, da ne smiju dozvoliti da Buljarica zauvijek bude Baj, ”kao i mnogo drugog do sada, od kada smo doveli domaće lopove na vlast i najveće neprijatelje koje je Crna Gora ikada imala u svojoj dugogodišnjoj istoriji”.

”Poštovani građani, moj prađed je zajedno sa drugim crnogorskim i srpskim junacima, njih oko 10 hiljada, poginuo u bici za Skadar prije 103 godine. Ni njemu, a ni mnogim drugima se ni groba ne zna. Velike žrtve pale su nizašto, a sve zbog pogrešne procjene tadašnjeg crnogorskog rukovodstva. Da li je Skadar trebalo da bude crnogorski to ne znam, ali znam da je Buljarica crnogorska. Dragi građani, Petrovca, Budve i Crne Gore, mi, grupa birača “Uzdignimo Budvu”, branićemo je zajedno sa vama, kako ne bi pala u ruke državnim neprijateljima, odnosno, računovođama iz Podgorice, koji sjede u Vladi Crne Gore. Oni namjeravaju da pet miliona kvadrata zemljišta u Buljarici, prodaju navodno kompaniji sa Kajmanskih ostrva, koja je osnovala podgoričku kompaniju Buljarica Bay. Cijena od 108 miliona eura ili u prosjeku 22 eura po kvadratu je nova pljačka opštine Budva. Nadam se da pored svih dosadašnjih pljački za koje smo svi znali, nećemo dozvoliti da se ona desi i Buljarici. Vlada je Buljaricu već formalno prodala, jer ne bi preuzimala na sebe obavezu da isplati iznos od 10 miliona eura, kao i 50 hiljada eura za svaki dan kašnjenja u izdavanju građevinske dozvole”, kazao je Glendža.

Prema njegovim riječima građani moraju da ih olovkom 16.oktobra skinu sa vlasti i da DPS bude gud-baj za sva vremena.

”Ako ovo ne učinimo, bićemo žrtve kao naši preci za bitku za Skadar, samo sa velikom razlikom. Oni su se junački borili I kao junaci u narodu ostali zapamćeni, a mi, bez borbe, ali sigurnim DPS korakom evo već 27 godina, polako umiremo. Zato, dignimo glas, pobunimo se, ne dozvolimo da se ponašaju kao da nas nema, nego ih 16. oktobra skinimo sa vlasti i budimo junaci sa olovkom u ruci. Vazda su u Crnoj Gori, čast i obraz bili važniji i od samog života. Mi smo se nažalost, previše udaljili od tih vrijednosti, a garnitura na vlasti ne preza ni od kakvih nečasnih radnji. Ne dajmo im Buljaricu, jer će nam naknadne suze i kajanje, biti uzaludni, a naši potomci nam neće vjerovati, ni oprostiti. Građani, Skadar je bio pod Osmanlijama, a današnja Crna Gora pod DPS-om. Naši preci se od takve sile kakva je bila osmanlijska nijesu bojali, a mnogima od nas je DPS, strah u kosti ugnao. Dokle taj strah? Dokle sitni lični interesi, mogu biti važniji od svih krađa i nedjela koje su napravili za ovih 27 godina. Zato u neđelju zaokružite broj četiri, da im ne dozvolimo više ni jednu jedinu krađu”, zaključio je Glendža.

Bonus video: