Demokrate prihvatile i Sporazum DF-a i Sporazum Ključa

"Jedinstvo opozicije i smjena Demokratske partije socijalista Crne Gore prioritetni je zadatak Demokrata"
63 pregleda 142 komentar(a)
Aleksa Bečić, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.10.2016. 17:57h

Demokratska Crna Gora prihvatila je Sporazum Demokratskog fronta i Sporazum koalicije "Ključ", koja je prihvatila Sporazum DF-a u njegovim ključnim tačkama "Ne sa DPS-om".

"Jedinstvo opozicije i smjena Demokratske partije socijalista Crne Gore prioritetni je zadatak Demokrata. Na pomenutim pitanjima insistiramo od dana našeg osnivanja, te ovom prilikom čestitamo onim političkim subjektima koji su se konačno saglasili sa stavovima, ciljevima i idejama Demokratske Crne Gore", navode iz partije.

Demokratski front (DF) predložio je 6. oktobra Velikoj koaliciji Ključ formiranje Vlade odmah nakon izbora 16. oktobra, bez Demokratske partije socijalista (DPS) i Mila Đukanovića. DF je liderima koalicije Ključ poslao sporazum, kojim bi se potpisnici tog dokumenta obavezali da će formirati Vladu odmah nakon izbora 16. oktobra na osnovu pet principa.

Nosilac izborne liste Velike kolaicije "Ključ" i lider Demos-a Miodrag Lekić objavio je indirektno da je za njih prihvatljiva ponuda Demokratskog fronta o zajedničkom formiranju vlasti bez DPS-a On je saopštio da vlast treba da se gradi bez DPS-a i njihovih partnera, te da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO mora donijeti na referendumu.

Bonus video: