Gregović: Promijenićemo anarhični pravac koji je otuđio Petrovac od svojih stanovnika

"Svjedoci smo urbanističkog cunamija, koji je zadesio naše mjesto. Kroz koruptivne planove, prije svega DUP Petrovac-centar u tišini i bez otpora dobili smo ovo sadašnje stanje. Iznjedrili su se neboderi koji danas nisu svojstveni ni novobeogradskim blokovima, a posebno ne ograničenom i specifičnom prostoru petrovačke školjke"
411 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Gregović, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Srđan Gregović, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Ažurirano: 10.10.2016. 13:37h

Koalicija "Bura budi Budvu" (SNP-Demos) će dolaskom na vlast u potpunosti promijeniti dosadašnji anarhični pravac koji je otuđio naš Petrovac od svojih stanovnika, poručio je Srđan Gregović, kandidat za odbornika ove koalicije.

Prema njegovim riječima u prostoru Petrovca i njegove okoline danas imamo jedan nepodnošljiv životni, ekonomski i investicioni ambijent.

"Svjedoci smo urbanističkog cunamija, koji je zadesio naše mjesto. Kroz koruptivne planove, prije svega DUP Petrovac-centar u tišini i bez otpora dobili smo ovo sadašnje stanje. Iznjedrili su se neboderi koji danas nisu svojstveni ni novobeogradskim blokovima, a posebno ne ograničenom i specifičnom prostoru petrovačke školjke. Imamo pred sobom dva puta, gdje izbor nije težak. Jedan je nastaviti sa ovakvom neodgovornom politikom, a drugi je onaj koji treba da probudi nadu i zaustavi ovaj slobodan pad. Koalicija "Bura budi Budvu" SNP-Demos će odgovornom politikom i strategijama pristupiti sanaciji, obnovi i razvoju Petrovca, Buljarice, Reževića i zaleđa. U koncipiranju programa investicija i programa uređenja kao i svim drugim programima, presudan uticaj će imati građani preko njihovih izabranih predstavnika", kazao je Gregović.

On je naglasio da će koalicija dolaskom na vlast udijelu planiranja, uspostaviti planske pretpostavke za sanaciju i razvoj, staviti DUP Petrovac-centar van snage, te pažljivo pristupiti razvoju zone Lučice, a dijelu postojeće infrastrukture značajno je devastirana i komunalna i društvena.

"Problemi su na svakom koraku: atmosferske vode, prepriječeni i neočišćeni vodotoci, putevi sa mnoštvo rupa, slaba saobraćajna signalizacija, nedostajuće i blokirane pješačke komunikacije, nedostatak parking prostora, problem sa otpadnim vodama, neuređena pijaca, kontejnerske stanice, autobuska stajališta, neadekvatna zdrastvena zaštita itd. Postojeća infrastruktura zahtjeva hitnu sanaciju i obnovu, te će glavna pažnja po dolasku na vlast biti na rješavanju navedenih problema. Nećemo zanemariti razvoj, već ćemo kroz kapitalne investicije odmah pristupiti aktivnostima da od Petrovca i njegove okoline stvorimo održiv prostor. Kao primarne objekte smatramo izgradnju autobuske stanice, parking garaže i razvoj sportsko-rekreativne zone. Takođe ćemo prema JP Morsko dobro inicirati i aktivno participirati u projektima uređenja i revitalizacije postojećih i formiranja novih kupališnih prostora", naglasio je Gregović.

On je dodao da realizacijom predstavljenih pretpostavki uspostaviti ćemo stanje boljih životnih, društvenih i ekonomskih uslova za lokalno stanovništvo i razvoj turizma.

"Posebno naglašavamo lokalni karakter i odlučivanje u vezi sa Buljaricom kao velikim investicionim projektom, gdje Opština Budva ima obavezu da zaštiti interese lokalnog stanovništva, kao sopstvene interese.Koalicija "Bura budi Budvu" poziva stanovnike Petrovca i okoline da poslije dužeg vremenskog perioda koji je obilovao lošim odlukama, smognemo snage da zajedno provjetrimo, da zapuše bura i da se probudimo. Hoćemo da se pitamo, a ne da neko drugi odlučuje u naše ime. Vratimo dostojanstvo sebi i prostoru u kome živimo.", zaključio je Gregović.

Bonus video: