"SDP-U JEDNA RUKA NA SRCU, DRUGA KOD ČETNIČKOG VOJVODE"

Đukanović: Moskva i Beograd preziru plaćenike koji su protiv svoje države

On se osvrnuo i na sinoćnju barsku konvenciju SDP, nazvavši ih “družinom u velikom ideološkom bunilu” koja se “ lažno predstavlja” i širi priče o sebi “koje ne pripadaju njima, već časnim liberalima”. "Ako bi ih zapalo, za minut i po bi se dogovorili sa Ključem i DF-om. Drže jednu ruku na srcu da pritvrde ljubav prema Crnoj Gori, a drugu pod rukom četničkog vojvode”, kazao je Đukanović
0 komentar(a)
Milo Đukanović Bar, Foto: Youtube screenshot
Milo Đukanović Bar, Foto: Youtube screenshot
08.02.2019. 13:15h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović poručio je večeras iz Bara da su “naše vrijednosti” u koje je ubrojao stabilnost i ekonomski razvoj Crne Gore, napadnute “jače i opasnije” nego ikad prije jer su “sada veće nego ikad prije”. 

"Napadi su sve jači jer naši politički protivnici znaju da smo na samo par mjeseci do ulaska u NATO, a od tada više ništa neće biti isto. Zato tako snažno nasrću sa anticrnogorskih i antievropskih pozicija, poigravajuči se sa budućnosti novih generacija, uključujući i njihovo potomstvo", rekao je Đukanović na konvenciji DPS u sportskoj sali”Topolica”. 

On je naglasio da je u četvorogodišnjem mandatu Skupštine 20 posto poslanika “promijenilo dres, a nijedan od njih nije bio iz DPS”, što je pripisao patriotskoj i ideološkoj stamenosti DPS “koji nikada neće dozvoliti da se trguje interesima Crne Gore”. 

"Zato je 16. oktobra najsigurniji crnogorski glas onaj dat listi DPS. Jadni su lideri partija koji za šaku tuđeg novca rade protiv svoje države. Dužni smo da se odupremo takvim pokušajima i našim slobodarskim precima koji ni u mnogo težim životnim okolnostima nisu dali da se udara na čast i interes države, ali,još više našim potomcima kojima kao odgovorni roditelji moramo ostaviti mirniju, evropskiju i prosperitetniju Crnu Goru", naveo je Đukanović. 

Za opoziciju je kazao da im je “svih ovih godina” jedina pokretačka energija mržnja prema DPS “i meni lično”. 

"Ja s tim nemam problem, jer znam da njihova meta nisam ja, već evropska Crna Gora i njena budučnost. Protiv sebe imamo iste one kao i uoči referenduma 2006, samo oni sada imaju jače finansijere koji o njima ne misle ništa dobro, kao što nisu ni njihovi bivši finansijeri. I u Moskvi i u Beogradu se sa prezirom odnose prema onima koji rade protiv interesa svoje države", rekao je Đukanović. 

On se osvrnuo i na sinoćnju barsku konvenciju SDP, nazvavši ih “družinom u velikom ideološkom bunilu” koja se “ lažno predstavlja” i širi priče o sebi “koje ne pripadaju njima, već časnim liberalima”. 

"Ako bi ih zapalo, za minut i po bi se dogovorili sa Ključem i DF-om. Drže jednu ruku na srcu da pritvrde ljubav prema Crnoj Gori, a drugu pod rukom četničkog vojvode”, kazao je Đukanović. 

Poslanički kandidat i ćlan Predsjedništva DPS Branimir Gvozdenović kazao je da je cilj ove partije u Baru 10.000 glasova, “ i ostvarićemo ga, jer nas je već večeras 4.000 u ovoj sali”. 

Na konvenciji su govorili i poslanički kandidati dr Sanja Vlahović, Sanja Stanišljević i Ajdina Hamzić, te predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić, predsjednica barskog DPS Branka Nikezić i predsjednik Mladih DPS Bar Božidar Janković.