Mladi DF: Izbori odsudna bitka za budućnost Crne Gore

"Ovu priliku ne smijemo da propustimo. U vašim rukama je budućnost Crne Gore. Pravda je što ste vi preuzeli barjak DF-a i što ćete donijeti slobodu", rekao je Кnežević
199 pregleda 61 komentar(a)
mladi demokratski front, Foto: Demokratski front
mladi demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 07.10.2016. 19:36h

U sali zgrade stare Vlade održan je skup mladih Demokratskog fronta sa kojega je poručeno da su izbori 16. oktobra odsudna bitka za budućnost Crne Gore i mladih ljudi.

Ispred predsjedništva DF, Milan Кnežević je istakao da se do 16. oktobra treba boriti za svaki glas, jer će nekoliko stotina glasova odlučiti ko će biti jači- DF ili DPS.

"Imamo 10.500 aktivista, imamo energiju, imamo omladinu, pobjeda je naša. Garant naše budućnosti je Demokratski front", poručio je Кnežević.

On je napomenuo da treba da "ostavimo sopstvene sujete po strani".

"Ovu priliku ne smijemo da propustimo. U vašim rukama je budućnost Crne Gore. Pravda je što ste vi preuzeli barjak DF-a i što ćete donijeti slobodu", rekao je Кnežević.

Predstavnica mladih DF i Nove Milica Tomašević je istakla da su mladi DF-a svi kao jedan.

"Sve naše različite zastave su svezane u jedan čvor i naša boja je preplavila Crnu Goru. Zbog naše budućnosti i generacija poslije nas mi moramo pobijediti 16. oktobra i sve one koji pokušavaju da unište naše generacije poslati na pravo mjesto – u političku prošlost", rekla je Tomašević.

Funkcionerka mladih DF i PZP Marija Marović kazala je da su mladi Crne Gore spremni da svojim primjerom doprinesu da naša zemlja postane srećnije i bogatije društvo.

"Ne želimo da budemo uspavana mašina za glasanje. Poručujemo mladima da je vrijeme za promjene. Mi smo potencijal Crne Gore, a Đukanović je prošlost", kazala je Marović.

Funkcioner mladih DF-a i DNP Nikola Jovanović poručio je premijeru Milu Đukanoviću da mu je valjda večeras jasno da je mladost uz Demokratski front, a ne uz njega.

"I neka se zapita zašto je to tako i gdje će biti 16. oktobra – a Đukanović će biti prošlost", naglasio je Jovanović.

Mladost Crne Gore, dodao je on, poslaće u prošlost onoga ko pokušava da im uzme budućnost.

Predstavnica mladih DF i NOVE, Milica Dedić, kazala je da su mladi DF pokazali da snaga leži u dobrom kućnom vaspitanju, u obrazovanju i u časnoj borbi, a ne u prostituciji, dilovanju i kupovini diploma.

"Vjerujući u sebe, ovom brojnošću, kao i istrajnošću u borbi da ukinemo 27-godišnju diktaturu Mila Đukanovića, pokazaćemo da mi imamo veća prava od maminih i tatinih kćerki i sinova, i motivisaćemo druge mlade ljude da se bore za svoja prava", rekla je Dedić.

Predstavnik mladih DF i PZP Ivan Kopitović je kazao da su mladi ljudi postali simbol i snaga kampanje DF.

"Vi ste oni zbog kojih on ima noćne more. Ova vlast je dovela do toga da svaki peti mladi čovjek napušta Crnu Goru, odlazi trbuhom za kruhom, napušta svoju porodicu, tražeći bolje uslove života. To je tragedija, i dotle nas je dovela politika Mila Đukanovića. Ali, mi u programu 707 mjera imamo plan za mlade ljude i za nova radna mjesta", poručio je Kopitović.

Nakon skupa, mladi DF-a su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Ambasade SAD-a u Podgorici, kako bi poslali poruku da "ova ambasada ne smije da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore".

Bonus video: