Glendža: Ispravićemo greške pogubne DPS vlasti

Glendža je naglasio da će pod hitno zapošljavati mlade osobe i lica koja su u socijalnim potrebama
82 pregleda 59 komentar(a)
Radomir Glendža, Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2016. 12:33h

Opoziciona Grupa birača “Uzdignimo Budvu – Radomir Glendža” najavila je šta će sve uraditi nakon što 16. oktobra bude dio buduće vlasti, kako bi ispravila greške DPS pogubne gradske uprave, koja je uništila Budvu.

”Od 1. januara, smanjićemo komunalne usluge za domaćinstva i pravna lica za, smanjićemo cijene parking usluga, cijene pogrebnih usluga,smijenićemo direktore I njihove savjetnike u vodovodu, komunalnom i Parking servisu, ali i ukinuti sve Odbore direktora u svim JP i ustanovama čiji je osnivač Opština. Napravićemo tačan popis svih vikend stanova i kuća…Povećati poreze na iste i zabraniti izdavanje kreveta, uvesti u legalne tokove izdavanja kreveta domicilnog stanovništva i smanjiti porez za isto, pod hitno ćemo uraditi katastar izgradjenih objekata kako legalnih tako i nelegalnih i omogućiti legalizaciju uz razumnu novčanu nadoknadu”, kazao je konferenciji za novinare nosilac liste Radomir Glendža.

Prema njegovim riječima, pod hitno će zapošljavati mlade osobe i lica koja su u socijalnim potrebama.

”Takođe, od 1. januara 2017. godine, omogućićemo studentima stipendiju, a iznose ćemo formirati na osnovu prosjeka ocjena, za sve visokoškolce koji su na birou rada, njih oko 300 omogućićem adekvatna zaposlenja, pooštriti i ograničiti na minimum broj radnih dozvola za strance i zapošljavati našu radnu snagu,pod hitno ćemo izgraditi centre za rehabilitaciju zavisnika od droge i alkohola…Budva čini dva odsto ukupnog stanovništva. Registrovanih prestupnika je 15 hiljada, u uporednom procentu to je 300 osoba, a ima ih sigurno daleko više. Pod hitno ćemo otvoriti centre za osobe sa posebnim potrebama, kako za djecu tako i za odrasle od raspoloživih opštinskih poslovnih prostora stvoriti uslove da se otvore bar dva vrtića, postojeći Dom zdravlja dovesti do nivoa poliklinike za početak”, poručio je Glendža.

On je najavio da će insistirati da se djeci i omladini omogući beplatano treniranje sporta u opštinskim klubovima.

”Posvetićemo posebnu pažnju očuvanju kulturno-istorijskih spomenika, voditi brigu o zaštiti životne sredine, urediti nove parkove i zelene površine, zone za šetnju, kao i igrališta za najmlađe. Turisticka sezona svela se na nekih 60 dana. Da bi ona bila duža, a finansijski efekti veći - pod hitno, je potrebno urediti katastrofalnu saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, povećati broj parking mjesta, izgradnjom novih parking prostora, od Budve do Petrovca napraviti bar 7-8 podzemnih i nadzemnih garaža, izgraditi nove sportske sadržaje, a zaleđe Budve, od Manastira Stanjevići, Brajice i Paštrovsku goru, prilagoditi novim Generalnim i Detaljnim urbanistickim planovima i ponuditi ih investitorima. Vratiti u Budvu bar 31 odsto turista iz Njemačke i 35 odsto iz Velike britanije kako je to bilo davne 1989.To je cilj! ”, naglasio je Glendža.

Prema njegovim riječima u prioritetne infrastrukturne projekte koje planiraju da realizuju su zaobilaznicu od Markovića do Lastve Grbaljske, kanalizaciona mreža za odvođenja atmosferskih padavina, nove kružne tokove ,pasarele, saobraćajnu hiorizontalnu i vertikalnu signalizaciju, povezati cijelokupnu kanalizacionu mrežu za otpadne vode na čitavoj teritoriji opštine kako ubuduće kanalizacija ne bi izvirala na plažama.

"Građani, glasajte broj 4, da zajedno Uzdignemo nasu posrnulu opštinu”, poručio je Glendža.

Bonus video: