Demokrate: Smjena DPS-a prioritet svih prioriteta

Potpuno je prihvatljivo da u novoj vladi ne sjede ministri iz Đukanovićevih vlada. Nijedan član Demokrata nije bio ministar u vladi Mila Đukanovića, dodaju Demokrate
52 pregleda 27 komentar(a)
Demokrate
Demokrate
Ažurirano: 07.10.2016. 11:59h

Zbog velikog interesovanja javnosti u odnosu na Sporazum "Ne sa DPS-om", Demokrate ne vide ništa sporno.

Podsjećaju da su prije 18 mjeseci donijeli odluku na najvišem organu stranke da sa DPS-om neće "ni u kakvim varijantama i kombinacijama, ni po cijenu života".

„Insistiramo da se Odluka oko učlanjenja Crne Gore u NATO donese na fer i slobodnom referendumu. Procesuirali smo sve kriminalce protiv kojih smo imali dokaze i dalje to činimo. Tako da je naša poruka jasna: pravo mora zaživjeti, red se mora uvesti, svaki euro se mora vratiti i svaki dan zatvora odležati. Niko neće biti aboliran odgovornosti. Potpuno je prihvatljivo da u novoj vladi ne sjede ministri iz Đukanovićevih vlada. Nijedan član Demokrata nije bio ministar u vladi Mila Đukanovića. O kadrovskim rješenjima možemo razgovarati u demokratskoj atmosferi, onog trenutka kada utvrdimo rezultate izbora. Što se Demokrata tiče, o funkcijama se možemo dogovoriti za pet minuta. Iako odluke organa partije imaju veću pravnu snagu od sporazuma, sporazum "Ne sa DPS-om" ćemo potpisati onog trenutka kada na njemu stave potpis svi parlamentarni opozicioni politički subjekti. Još jednom pozivamo sve strane na saradnju i dogovor, jer je smjena DPS-a prioritet svih prioriteta“, navedeno je u saopštenju Demokrata.

Bonus video: