Bura budi Budvu: Novac predviđen za naše bilborde uplatićemo na račun za opremanje Dnevnog centra

"Mi ćemo u roku od četiri mjeseca od preuzimanja vlasti u Budvi Dnevni centar staviti u funkciju", navodi se u saopštenju
166 pregleda 2 komentar(a)
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Ažurirano: 06.10.2016. 09:22h

Koalicija "Bura budi Budvu“ koju čine SNP i Demos održala je press konferenciju ispred zatvorenih vrata, još neopremljenog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju na kome su govorili Nikola M. Stojanović i prof. dr Nada Purić, kandidati za odbornike ove koalicije.

Kako se navodi u saopštenju ove koalicije Nikola M. Stojanović je ironično započeo obraćanje pozivajući građane da dođu na veliki koncert Zdravka Čolića, gdje će mu predgrupe biti Roling Stonsi, i Madona, a onda u ozbiljnom tonu podsjetio:

“Znamo mi što su prioriteti, i briga o građanima poštovani poreski obveznici. Nijesmo slučajno ovdje ispred zgrade Nivela u čijim prostorijama stoji zatvoren prostor od 600m2, kao i novčana sredstva od 400.000 eura namijenjenih Dnevnom centaru za djecu i omladinu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju. Vrata su zatvorena, prazan prostor nikome ne služi, to je jedini tender u Budvi koji propada od 2013. do danas. Hrabre porodice, vi nijeste same, uz vas smo mi i svi pošteni građani Budve. Danas je jugo, a za 16. oktobar najavljujemo buru i nećamo stati dok ne vidite širom otvorena vrata opremljenog Dnevnog Centra”, rekao je Stojanović.

Zatim je prof.dr Nada Purić naglasila da je “SNP još 2014. godine dao inicijativu za prostor Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškocama u razvoju i da su za Odluku o njegovom osnivanju glasali odbornici i opozicije i pozicije iako smo znali da je to nezakonit Ugovor za Opštinu Budva."

"To smo uradili jer smo svjesni značaja i važnosti ovakve ustanove za djecu, kao i za njihove roditelje. Nažalost, ni do danas Dnevni centar nije otvoren. Mi ćemo u roku od četiri mjeseca od preuzimanja vlasti u Budvi Dnevni centar staviti u funkciju, jer nam je toliko vremena potrebno za njegovo opremanje. I ne samo to, Koalicija "Bura budi Budvu“ SNP i Demos će novac predviđen za naše bilborde, u centru grada, za Izbornu kampanju, uplatiti na račun za opremanje Dnevnog centra. Koalicija "Bura budi Budvu“ SNP i Demos će uraditi to kao prioritet, jer brinemo o djeci ovog grada. Ona su nam svjetlo budućnosti, a mi smo ljudi ne samo od riječi, već i djela.”, kazala je Purić.

Bonus video: