DPS: Prirodni partneri DF-a su četnički pokreti i huliganske grupacije iz Srbije

"Veličanje četništva, odgovarajuća ikonografija, grupe huligana i nasilnika su integralni dio predizbornih skupova ove političke grupacije i na slikovit način pokazuju koga čelnici DF-a vide kao svog prirodnog partnera", saopšteno je iz DPS-a
120 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2016. 14:11h

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su jedini prirodni partneri za DF četnički pokreti i huliganske grupacije iz Srbije, čije su predstavnike mogli da vide građani Crne Gore u mjestima gde je DF imao svoje predizborne skupove.

"Poslije jučerasnje izjave funkcionera Demokratskog fronta da će formirati vlast nakon 16. oktobra sa „prirodnim“ partnerima, u DPS-u već 24 časa pokušavamo da odgonetnemo o kojim je to partnerima riječ. Analizirajući političku scenu u Crnoj Gori, i političke stranke koje učestvuju na izborima, preostaje nam samo da zaključimo da su jedini prirodni partneri za DF četnički pokreti i huliganske grupacije iz Srbije, čije su predstavnike mogli da vide građani Crne Gore u mjestima gde je DF imao svoje predizborne skupove. Veličanje četništva, odgovarajuća ikonografija, grupe huligana i nasilnika su integralni dio predizbornih skupova ove političke grupacije i na slikovit način pokazuju koga čelnici DF-a vide kao svog prirodnog partnera", saopšteno je iz DPS-a.

U saopštenju se dodaje da konstatacija da su i manjinske stranke okarakterisane kao takav mogući partner za DF, "samo govori koliko su se Mandić i Medojević pogubili u promašenoj kampanji."

"Pripadnici manjinskih zajednica u Crnoj Gori sa zebnjom se sjećaju političkog aktivizma lidera ove političke grupacije, njihovih poziva na nasilje i nemire, i otvorenih prijetnji manjinama u našoj zemlji. Posljednji na koje Mandić i Medojević mogu računati su upravo pripadnici manjinskih zajednica. Očekuju li možda da predstavnici albanske manjine u Mandićevoj Vladi glasaju za poništenje odluke o priznavanju Kosova? Građanima Crne Gore jasno je da je izbor između opcije DPS-a koja nudi budućnost, planove i programe, i opcije koja čini sve da uništi sve što je do sada izgrađeno, radeći za tuđe interese, sada očigledniji nego ikad", zaključeno je iz DPS-a.

Bonus video: