"Bura budi Budvu": Osavremenićemo medicinske jedinice u Petrovcu, Svetom Stefanu i Bečićima

"U Petrovcu ćemo oformiti jedinicu Hitne medicinske pomoći kao i neophodnu laboratoriju", istakla je Zoranić
57 pregleda 1 komentar(a)
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Ažurirano: 05.10.2016. 07:43h

Koalicija "Bura budi Budvu" koju čine SNP i Demos će od 17. oktobra otpočeti da sprovodi u djelo segmente svog Programa koji se tiču mobilnih medicinskih jedinica u Petrovcu, Svetom Stefanu i Bečićima/Rafailovićima, kao i cijele infrastrukture vezane za zdravstvo u budvanskoj opštini, saopštila je danas Ivana Zoranić, kandidatkinja za odbornicu te koalicije.

"Građanima pomenutih djelova opštine ne treba dodatno da objašnjavamo kako i zašto nemamo adekvatnu zdravstvenu zaštitu već smo primorani da, u hitnim situacijama, čekamo pomoć iz Budve, ili smo prinuđeni da idemo u budvanski Dom zdravlja što se pokazalo veoma neefikasnim u vanrednim situacijma, npr. tokom proširenja magistralnog puta na Zavali, proljetos. Stoga ćemo vratiti u funkciju i osavremeniti već postojeće jedinice u pomenutim djelovima opštine, koje će raditi tokom cijele godine; u Petrovcu ćemo oformiti jedinicu Hitne medicinske pomoći kao i neophodnu laboratoriju", istakla je Zoranić.

Ona je dodala da će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, koje kako tvrdi Zoranić, u proteklom period nije imalo sluha za elementarne potrebe građana kojih je u Budvi sve više, imaju u planu izgradnju bolnice sa posebnim akcentom na porodilište, kao i na stvaranju uslova za formiranje ambulante za hemioterapiju.

"S obzirom da je Domu zdravlja neophodno hitno osavremenjivanje potrudićemo se da, u što kraćem roku, omogućimo sve ono što je zaposlenima neophodno za neometano pružanje usluga zdravstveno ugroženim građanima. Takođe ćemo vratiti državne stomatološke ordinacije za odrasle i obezbjediti rad treće smjene pedijatrije. Dragi sugrađani, počnimo polako da se navikavamo na stvari koje su nam sistematski oduzimane, a koje nam bezuslovno pripadaju, jer ih Bura 16. oktobra, sa koalicijiom "Bura budi Budvu" donosi ponovo", kazala je Zoranić.

Bonus video: