SREO SE I SA BORISOM DŽONSONOM

Koča Pavlović na Skupštini Konzervativne partije Velike Britanije

Pavlović se susreo i sa Borisom Džonsonom, ministrom spoljnih poslova u novom kabinetu premijerke Mej
348 pregleda 8 komentar(a)
Koča Pavlović, Boris Džonson, Foto: PzP
Koča Pavlović, Boris Džonson, Foto: PzP
Ažurirano: 08.02.2019. 14:53h

Potpredsjednik PzP i poslanik DF-a Koča Pavlović gost je Konzervativne partije Velike Britanije na njihovoj trodnevnoj godišnjoj Skupštini koja se održava u Birmingemu.

Kako je saopšteno iz PzP,  Pavlović je imao brojne bilateralne sastanke sa ljudima iz rukovodstva Konzervativne partije VB, kao i sa značajnim brojem članova Kabineta premijerke Tereze Mej, među kojima je Liam Foks, ministar za medjunarodnu trgovinu u njenoj vladi.

Pavlović se susreo i sa Borisom Džonsonom, ministrom spoljnih poslova u novom kabinetu premijerke Mej.

"Pavlović je informisao ministra Džonsona o očekivanoj pobjedi PzP/DF na predstojećim izborima, nakon čega će Crna Gora konačno postati normalna evropska država, država u kojoj se vlast mijenja na izborima. Ministar Džonson je poželio izborni uspjeh prijateljima iz PzP-a, koji je bratska partija sa britanskom Konzervativnom partijom", navode iz PzP.

Pavlović je tokom trajanja Skupštine informisao veliki broj čelnika Konzervativne partije VB o aktivnostima PzP/DF i o rezultatima predizborne kampanje.

"Predsjednika Konzervativne partije VB Ser Patrika MekLaflina poslanik Pavlović je upoznao sa ogromnim otporima koje je režim Mika Đukanovića pravio i još uvijek pravi prema naporima DF-a da spriječi izborne krađe i obezbijedi poštene i slobodne izbore u CG. Predsjednik MekLaflin je PzP/DF poželio uspjeh na izborima 16.oktobra. Tokom minula dva dana trajanja Skupstine konzervativaca u Birmingemu, ppredsjednik PzP-a je sa Direktorom za mađunarodnu saradnju Konzervativne partije g. Kolinom Blumom, i njegovim zamjenikom i poslanikom Donjeg doma britanskog parlamenta Markom Fildom, dogovorio nastavak već deceniju duge saradnje PZP-a sa UK Conservatives", zaključuje se u saopštenju.