Šimrak: DPS sijači straha manipulišu, ucjenjuju i zastrašuju birače

"Na scenu je stupio dobro uhodani mehanizam manipulacija, ucjena i zastrašivanja. DPS direktori, opštinski sekretari, nečelnici, veliki i oni nešto manji šefovi, sa spiskovima u stolu prizivaju svoje zaposlene na razgovor "oči u oči", kazao je između ostalog Šimrak
7 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Ažurirano: 04.10.2016. 13:49h

Panika sa kojom DPS ulazi u završnicu svoje posljednje izborne trke sve više kulminira pritiscima i prijetnjama upućenim biračima, saopštio je danas Dragan Šimrak, predsjednik opštinskog odbora SDP Herceg Novi i član Predsjedništva te partije.

"No, naravno, nijesu to otvorene prijetnje. Na scenu je stupio dobro uhodani mehanizam manipulacija, ucjena i zastrašivanja. DPS direktori, opštinski sekretari, nečelnici, veliki i oni nešto manji šefovi, sa spiskovima u stolu prizivaju svoje zaposlene na razgovor "oči u oči". Razgovor je kratak i jasan, ili glas ili neće se ostat na istom. Retorika nije tu bitna, način na koji je prijetnja izgovorena još manje, važno je da su na taj način do kraja ogoljeni stubovi sistema u kojem živimo – prijetnje, ucjene i strah. Svi ti partijski izvršitelji, sijači straha, korumpirani diletanti su zdušno pristupili svom jedinom poslu, sačuvati vlast. E pa gospodo neće moći! Upozoravamo vas, da smjesta prekinite sa kampanjom zastrašivanja i ucjena. U suprotnom, obavijestićemo sve relavantne međunarodne institucije o grubom kršenju predizbornih pravila, o kršenju ljudskih prava, o nezakonitom korišćenju pozicija u državnoj i lokalnoj upravi i u javnim preduzećima za „kupovinu“ glasova ", istakao je Šimrak.

On upozorava sve koji se bave nečasnim radnjama da će snositi i krivičnu odgovornost.

"Znamo da DPS ne umije drugačije, da je sasvim logično da se takvim metodama služi partija čiji je glavni ideolog, koji je na zadnjim lokalnim izborima osmislio i formirao aktuelnu Novsku vlast, priznao da je šef organizovane kriminalne grupe. I ne samo to. Priznao je da se plaši za svoju, i sudbinu svoje porodice. Onaj koji je upravo osmislio metod zastrašivanja, sada živi u strahu. Živi u strahu od onih koji drže partijsku metlu i koji bi da pokažu kako su im ruke čiste. Nakon 16. Oktobra SDP će uzeti državu iz ruku takvih I vratiti je narodu", kazao je Šimrak.

Bonus video: