Đukanović: SAD mogu računati na Crnu Goru i nakon izbora 16. oktobra

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD je zahvalio Đukanoviću za susret i čestitao na implementaciji Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, koji se, kako je rekao, pokazao kao dobar potez i za državu i za region
16 komentar(a)
Brajan Hojt Ji, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Brajan Hojt Ji, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2016. 17:46h

Sjedinjene Američke Države (SAD) u Crnoj Gori uvijek imaju iskrenog i pouzdanog partnera, na kog mogu računati i nakon parlamentarnih izbora, poručio je premijer Milo Đukanović tokom razgovora sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Hojtom Brajanom Jiem.

“Đukanović je izrazio zadovoljstvo kontinuitetom političkih kontakata, uključujući i nedavni susret sa američkim ambasadorima iz zemalja regiona, kao i zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj pažnji i podršci Crnoj Gori, koja je od presudnog značaja za stabilnost i evropski i evroatlantski put i naše zemlje, i regiona”, saopšteno je iz Vlade.

To se, kako se dodaje u saopštenjuposebno ogleda u oblasti odbrane, vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je doprinijelo bilansu rezultata koji je bio od kritične važnosti za uspjeh Crne Gore na planu evroatlantskih integracija.

Đukanović, kako je poručio, očekuje da će ekonomska saradnja u narednom periodu biti dodatno osnažena kroz permanentno unapređivanje poslovnog ambijenta i privlačenje renomiranih američkih investitora koji će, osim kapitala, donijeti i potrebno iskustvo, znanje i upravljačke vještine.

“Takođe, istakao je da SAD u Crnoj Gori uvijek imaju iskrenog i pouzdanog partnera, na kojeg mogu računati i nakon parlamentarnih izbora 16. oktobra”, kaže se u saopštenju.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD je zahvalio Đukanoviću za susret i čestitao na implementaciji Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, koji se, kako je rekao, pokazao kao dobar potez i za državu i za region.

On je rekao da je to dobra poruka crnogorskom društvu, bez obzira na ishod izbora.

“On je pozdravio i napredak u oblasti vladavine prava, i ohrabrio Vladu da nastavi sa podrškom Tužilaštvu i nadležnim institucijama, bez koje ne bi bilo ni ostvarenog uspjeha. Posebno je apostrofirao dalji razvoj partnerskih odnosa između Crne Gore i SAD”, navodi se u saopštenju.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara je u tom kontekstu istakao da je Vlada Crne Gore zavrijedila poštovanje u regionu, “naglašavajući značaj pružanja naše podrške susjedima na implementaciji njihovih integracionih reformskih i razvojnih agenda”.

Bonus video: