Pajović: Korpus snaga u Crnoj Gori koje se zalažu za ulazak u NATO je u velikoj većini

“Podrška pristupanju NATO jasno govori o razvijenoj svijesti građana da je to način očuvanja trajnog mira i stabilnosti, kao i konačnog obezbjeđivanja ravnopravnog statusa Crne Gore u društvu razvijenih država”, kazao je Pajović
33 komentar(a)
Brajan Hojt Ji, Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Brajan Hojt Ji, Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2016. 16:43h

Podrška pristupanju Crne Gore Alijansi pokazuje da je razvijena svijest građana o tome da je članstvo način očuvanja trajnog mira i stabilnosti, poručio je predsjednik crnogorske Skupštine, Darko Pajović.

On je danas razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropske i evroazijske poslove, Hojt Brajanom Jiem.

Pajović je zahvalio SAD na angažovanju u ratifikaciji protokola Crne Gore o pristupanju NATO i naglasio da SAD predstavljaju pouzdanog partnera i prijatelja Crne Gore, čija je podrška od izuzetnog značaja za političku stabilnost i cjelokupni razvoj crnogorskog društva.

Pajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da je uvjeren da je korpus snaga u Crnoj Gori koje se zalažu za ulazak Crne Gore u NATO u velikoj većini.

“Podrška pristupanju NATO jasno govori o razvijenoj svijesti građana da je to način očuvanja trajnog mira i stabilnosti, kao i konačnog obezbjeđivanja ravnopravnog statusa Crne Gore u društvu razvijenih država”, kazao je on.

Pajović je poručio i da podrška integrativnim procesima govori i o postojanju većinske orjentacije građana Crne Gore vrijednostima zapadne civilizacije.

“Pajović je takođe zahvalio na podršci SAD inicijativi za postizanje političkog sporazuma između vlasti i opozicije, kao i formiranju Vlade izbornog povjerenja, kojom je Crnoj Gori vraćena politička stabilnost neophodna za pripremu fer i slobodnih izbora”, kaže se u saopštenju.

Pajović je zaključio da je učešće velikog dijela opozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti uticalo na smanjenje političkih tenzija u Crnoj Gori, što je, dodao je, posebno uočljivo tokom aktuelne predizborne kampanje.

Bonus video: