Grupa birača "Uzidgnimo Budvu": Dosta je bilo ropskog položaja i političkog zapošljavanja

” A, kada smo stasali i eventualno škole završili, i kad treba da se zaposlimo, nailazimo na prvi problem. Kriterijumi ne važe. Ko hoće posao treba da je blizak sa nekim nazovi moćnim osobama iz DPS-a"
0 komentar(a)
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.10.2016. 14:31h

Grupe birača “Uzdignimo Budvu”-Radomir Glendža poručila je juče da je bilo dosta ropskog položaja u kome se nalaze zapselni, kao i političkog zapošljavanja.

„Obećanja, laži, obmana, i nečijih navodnih usluga, Dosta nam je bilo! Ako dobijemo posao treba da smo zahvalni...Kome? I zbog čega? Zar to nije prirodno, ljudski i normalno da svako ko je sposoban za radi ima posao, i time sebi i svojoj porodici obezbijedio egzistenciju. To jeste normalno, ali samo kada su u pitanju supruge, djeca i najbliža rodbina funkcionera, bez obzira na njihovu stručnu spremu. Građani, zaustavimo ovu dugogodišnju praksu DPS-a, i da nam nikada više političko opredjeljenje ne ometa zaposlenje. Ako ih ne spriječimo u njihovim daljim prevarama i klemptomanskim namjerama, života nam nema. Nadamo se da vam je svakim danom sve jasnije što je njima najmilije. Da vam je njihov siguran korak potpuno jasan, dje su dalje krenuli što su zacrtali i na što su se namjerili”, poručila je na konferenciji za novinare Ana Račić, kandidatkinja za odbornicu grupe birača ”Uzdignimo Budvu” - Radomir Glendža.

Prema njenim riječima jedino kome treba da smo zahvalni to su naši "roditelji" koji su od usta odvajali da bi nas, podizali, školovali.

” A, kada smo stasali i eventualno škole završili, i kad treba da se zaposlimo, nailazimo na prvi problem. Kriterijumi ne važe. Ko hoće posao treba da je blizak sa nekim nazovi moćnim osobama iz DPS-a. A, zahvalnost očekuju dovijeka, a siguran glas za njih se podrazumijeva. I glas i korak, kod njih je sve sigurno, a mi sve manje za leb imamo.Treba li napominjati, da prilikom zapošljavanja u većini privatnih firmi, važi isto pravilo, jer se često radi o tajkunima koji dobro paze kojem eventualno, političkom subjektu pripadate. Poslodavci većinom gledaju svoj interes, da se ne zamjere DPS-u, jer eto im odmah kontrola za vratom, a poslovanju je onda kraj. Posebna je priča ako imate posao, a u pitanju su mlade žene, buduće majke. Rijetki su poslodavci koji prihvataju trudničko i porodiljsko bolovanje”, istakla je Račić.

Ona je ustvrdila da žena, da bi sačuvala posao, prinuđena je da radi do pred sam porođaj.

”Poslije porođaja mora što prije da se vrati na posao, bez obzira što malu bebu mora ostaviti, da se neko drugi o njoj stara.Nekad je to vrtic, nekad rodbina, ali nije majka, koja je u tom uzrastu nezamjenljiva. Zato, dignimo glas i ne dozvolimo da naša djeca više ispaštaju i dok su mala i kad su velika. Ne dozvolimo više nikada da budemo građani drugog reda.Ne dozvolimo da naš školovani kadar odlazi iz zemlje jer su ovdje obespravljeni. Dosta je bilo 25 godina vlasti đetićima koji su na vlast došli sa ulice u džemperima iz domaće radionice. Sa zakašnjenjem vidimo da im nijesmo nikad ni mogli vjerovati da će nešto na dobro za građane uraditi, za grad i državu. Đetići su svo vrijeme izgleda samo: otimali, krali, tajkunima davali, jednom riječju pljačkali sve što su stigli. A, stigli su dosta, jer smo im dosta vremena dali i ako smo sve odavno viđeli i znali. E, pa đetici, dosta je bilo. I ako ste danas stariji, lopovske manire ste zadrzali. Građani, probudimo se iz sna u kojem smo 25 godina, i 16. oktobra zaokružite broj 4, da zajedno Uzdignemo našu posrnulu Budvu”, zaključila je Račić.

Bonus video: