Popović: Brković duguje državi 20 miliona, a ima milionsku imovinu

"Sve dosad viđeno i ono što se čuje ovih dana u okviru afera "Koverat", "Atlas" i "Milo Đukanović", uvjereni smo, snažno će podstaći društvenu energiju i nagomilano nezadovoljstvo građana koji decenijama trpe i gledaju, pa je logično da se traži hitna demokratska društvena akcija da se dese toliko nužne demokratske promjene u Crnoj Gori", poručila je Popović
2406 pregleda 13 komentar(a)
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.02.2019. 15:57h

Kompanije Dragana Brkovića, po osnovu neplaćenih poreza, doprinosa, koncesija i drugih obaveza prema državi i jedinicama lokalne samouprave, u ovom trenutku duguju oko 20 miliona eura, saopštila je danas poslanica i potpredsjednica Demokratske Crne Gore, Zdenka Popović .

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Popović je danas na pres konferenciji predstavila podatke o "milionskoj imovini jednog od najznačajnih donatora DPS-a, kuma Mila Đukanovića, i neuspjelog biznismena, koji u ovom trenutku duguje državi gotovo 20 miliona eura za neplaćeni porez, Dragana Brkovića".

"Većina preduzeća u sastavu kompanija "Vektra" je u stečaju, a na nepokretnosti koje se vode kao vlasništvo "Vektre" i Dragana Brkovića stavljena je hipoteka po osnovu kreditnih zaduženja od više stotina miliona eura.Posljednji je trenutak da crnogorsko društvo konačno i odlučno kaže "NE" ovakvoj pogubnoj društvenoj zbilji, a promotere i aktere i najodgovornije za to, na čelu sa Milom Đukanovićem, pošalje u političku prošlost. ", istakla je Popović.

"Sve dosad viđeno i ono što se čuje ovih dana u okviru afera "Koverat", "Atlas" i "Milo Đukanović", uvjereni smo, snažno će podstaći društvenu energiju i nagomilano nezadovoljstvo građana koji decenijama trpe i gledaju, pa je logično da se traži hitna demokratska društvena akcija da se dese toliko nužne demokratske promjene u Crnoj Gori", poručila je Popović.

Poslanica Demokrata istakla je da se na aferu "Koverat", i sve što je prati, ne može i ne smije gledati kao na izolovani događaj, već kao na sistemski problem, jer su logika i poruke pomenute afere zapravo sublimati filosofije trodecenijskog vladanja režima Mila Đukanovića.

Kako je Popović saopštila, Đukanovićev režim je po crnogorsko društvo produkovao pogubne vrijednosne principe koji su protežirali partijsku poslušnost i podobnost, kumovsko-drugarske i druge oblike privatno-interesnih veza sa vrhom vlasti, nasuprot znanju, stručnosti, profesionalnosti i odgovornosti.

"U takvom društvenom miljeu, proces privatizacije privrede, umjesto dolaska kredibilnih investitora koji donose znanje i zdrav novac, za rezultat je imao pljačkašku privatizaciju i otimačinu društvenih dobara koja su postala privatno vlasništvo uskog kruga prijatelja i bliskih partnera prve familije", navela je Popović.

Popović je kazala i da su privilegovani pojedinci, koji su do basnoslovnog bogatstva došli špekulativnim radnjama i zahvaljujući bliskosti sa vrhom vlasti, a bez ličnih sposobnosti i zasluga, nastavili da se ponašaju kao "pijani milioneri" koji se razbacuju u raskoši svog, lako stečenog, bogatstva.

Bonus video: