"Jeste li doma?" Šta se sve desilo sa Budvom za ovih nekoliko tužnih godina pod DPS

"Košara puna raznoraznih potrepština koje su aktivisti donijeli obično se nosi nekom ko je u bolničkoj postelji, što u pravom smislu simbolizuje situaciju u Budvi, gdje je vlast, a na žalost i naša ljepotica Budva, grad na aparatima za održavanje života, istakla je Lucija Đurašković (Demos) objašnjavajući simboliku performansa
25 komentar(a)
Bura budi Budvu performans, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Bura budi Budvu performans, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Ažurirano: 30.09.2016. 12:17h

Koalicija „Bura budi Budvu“ (SNP- Demos) je danas sprovela performans pod nazivom „Jeste li doma?“, kojim je htjela da podsjeti građane Budve, šta se sve desilo sa Budvom za ovih nekoliko tužnih godina pod vođstvom DPS.

Lucija Đurašković je po završetku objasnila simboliku performansa. Košara puna raznoraznih potrepština koje su aktivisti donijeli obično se nosi nekom ko je u bolničkoj postelji - što u pravom smislu simbolizuje situaciju u Budvi, gdje je vlast, a na žalost i naša ljepotica Budva- grad na aparatima za održavanje života.

Bila je ovo posjeta opomene i nade u izlječenje metropole turizma.

Ona je takođe poručila građanima, da ne zaborave da je veliki broj funkcionera i članova DPS-a krivično procesuiran zbog dokazanih zloupotreba vlasti i pohare budžeta grada i da su „sigurnim korakom“ otišli u Spuž.

Zato im je Koalicija uručila prigodne poklone, uz pitanje "jeste li doma? kako bi pred ulazom u zgradu Opštine, koji nije u funkciji oko 3 godine, ukazali na to da je dosadašnja vlast ispraznila budvansku opštinu od ljudi (a sa njom i kasu) a napunila kazamate.

DPS-u su poručili "jeste li doma?", a gradjane pitali - kako im - poslije svega sto su opustošili- možete vjerovati?

Kada ih Bura pomete, a probudi poštenog i radnog građanina, DPS-u ćemo zajedno reći - nikad više!

Bonus video: