Radulović: CG ne trebaju oni koji bi se radi lične promocije igrali s nacionalnim interesima

On je naglasio da su SD partija drugačije političke kulture, koja ne zaviruje u tuđa dvorišta nego nudi sopstvena rješenja kako bi otvorili nova radna mjesta
136 pregleda 15 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.09.2016. 11:38h

Socijaldemokrate (SD) hoće Crnu Goru da pomiri i da je okupi oko ekonomskog razvoja, jer joj ne trebaju podjele i svađe među političarima, već konkretna rješenja u oblasti ekonomije, poručio je kandidat za poslanika Žarko Radulović.

On je naglasio da Crnoj Gori ne trebaju politički šarlatani, niti oni koji bi radi lične promocije bili u stanju da se igraju sa nacionalnim interesima.

„Trebaju joj stabilni, odgovorni i dosljedni ljudi, koji podstiču a ne sputavaju razvoj, koji privlače a ne tjeraju investitore, koji nude rješenja a ne prazna obećanja, odnosno oni koji hoće Crnu Goru da mijenjaju na bolje, ali ne i da je pod izgovorom potrebe za tim promjenama ruše“, rekao je Radulović.

On je kazao da Crna Gora mora ići naprijed, a ne nazad.

„A naprijed može jedino sa onima koji su okrenuti budućnosti, a ne onima koji bi da nas vrate u prošlost. Odličan izborni rezultat SD-a, u koji više niko ne sumnja, garant je da će ovo društvo dosljedno ići naprijed“, ocijenio je Radulović.

On je naglasio da su SD partija drugačije političke kulture, koja ne zaviruje u tuđa dvorišta nego nudi sopstvena rješenja kako bi otvorili nova radna mjesta.

„Kako bismo svi skupa više stvarali, ali i poštenije i pravednije dijelili ono što zajedno stvorimo, a posebno kako bismo pružili više šansi za mlade ljude u Crnoj Gori. Imamo jasnu viziju snažnog ekonomskog razvoja države, koju smo pretočili u naš izborni program, koji iz dana u dan nailazi na sve veću podršku širom države“, rekao je Radulović.

On ističe da SD unose u politički prostor nešto novo, drugačije, nešto što Crnoj Gori treba.

„Donosimo kulturu iskrenog dijaloga i uzajamnog poštovanja. Predstavljamo partiju uspješnih i odgovornih i u svojim profesijama dokazanih ljudi, koji vode stabilnu i dosljednu politiku, dosljednu Crnoj Gori i njenim interesima“, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, snažan ekonomski razvoj koji SD promoviše podrazumijeva spremnost da se preuzme rizik i prihvati odgovornost, posebno ako participirate u vlasti. „Ko nema te hrabrosti ne treba ni da se bavi politikom, ni da bude u vlasti“.

„Mi smo toga svjesni, jer smo partija koja aktivno i odgovorno participira u sadašnjoj, a koja će zahvaljujući odličnom rezultatu koji ćemo ostvariti, i nakon izbora izvjesno biti važan dio buduće vlasti. Zato umjesto bježanja od odgovornosti i skrivanja iza velikih praznih riječi, od kojih građani nemaju nikakve koristi, preuzimamo odgovornost, za dobro Crne Gore i njenih građana“, poručio je Radulović.

Kako je kazao, najbolji garant da će SD realizovati rješenja koja su ponudili u izbornom programu su rezultati koji stoje iza nas.

„Svi najvažniji razvojni projekti koji se kod nas realizuju, realizuju se u resorima kojima rukovode Socijaldemokrate - i autoput koji predstavlja pretpostavku razvoja Crne Gore, i drugi blok Termoelektrane u Pljevljima koji će obezbijediti energetsku nezavisnost, i mnogi drugi“, kazao je Radulović.

Bonus video: