Grupa birača Uzdignimo Budvu: Izgradićemo porodiljski centar u Budvi

"Porodiljska klinika bila bi uređena po svim savremenim svjetskim standardima", kazao je Lopičić.
0 komentar(a)
Uzdignimo Budvu
Uzdignimo Budvu
Ažurirano: 30.09.2016. 11:28h

Budva - grupa birača, ‘’Uzdignimo Budvu’’ – Radomir Glendža ukoliko bude, nakon oktobarkih izbora dio nove vlasti u Budvi, insistiraće da se izgradi porodiljski centar.

"I danas, iako je 2016 godina, niti jednom građaninu naše opštine u matičnoj knjizi ne piše mjesto rođenja- Budva. Za lokalnu zajednicu koja pretenduje da se brzo i efikasno razvija to je problem koji se mora što prije riješiti.Poenta je, da mi na osnovu ovog primjera želimo da ukažemo na to koliko je teško našim sugradjankama da sa porođajnim bolovima putiju prema drugim crnogorskim gradovima. Zbog povećanja prirodnog priraštaja u Budvi, koji je među najvećima u Crnoj Gori. Grupa birača, ‘’Uzdignimo Budvu’’ – Radomir Glendža, će ako bude dio nove vlasti nakon oktobarskih izbora, uraditi sve da se što prije izgradi porodiljski centar u našoj opštini", kazao je na konferenciji za novinare Milorad Lopičić, kandidat za odbornika grupe birača.

On je naveo da novac za izgradnju ovog centra bi se obezbijedio od sudskih presuda, koje budvanska kriminalna grupa treba da vrati u budžet opstine.

"Porodiljska klinika bila bi uređena po svim savremenim svjetskim standardima. Uz eventualno, iskazano interesovanje za privatno-javno partnerstvo možda bi na taj način dobili konačno i gradsku bolnicu, koja je Budvi zaista potrebna. Takođe, postojeći kapacitet budvanskog Doma zdravlja bi u bliskoj budućnosti trebalo proširiti i napraviti polikliniku u kojoj bi radili doktori specijalisti i bili svakodnevno na raspolaganju našim sugrađanima. Osim sto bi se na taj način podigao, a time umnogome unaprijedio zdravstveni sistem u našoj Opštini, čime bi oko 30 hiljada osiguranih građana bili poštedjeni da idu u druge crnogorske gradove za potrebe svog liječenja, već bi adekvatnu zdrastvenu specijalističku pomoć imali u svom gradu.Dosadašnja praksa je bila, da su pojedini specijalisti iz drugih opstini obavljali preglede, ali na sedmodnevnom, petnaestodnevnom ili mjesečnom nivou. Prošto je neshvatljivo da Budva koja stremi da bude metropola turizma do sada nije imala rješenja u mnogom od gore navedenog, kada je u pitanju zdravstvena zaštita stanovništva i brojnih turista koji posjete naš grad u mjesecima turističke sezone", zaključio je Lopičić.

Bonus video: