"POTURA SE POKUŠAJ REHABILITACIJE ČETNIČKE IDEOLOGIJE"

Simović u Plužinama: Ključ, Demokrate, SDP, svi su oni DF

"Prepoznaju Pivljani i ključeve i priveske. Ono što im možemo poručiti je da će svi oni zajedno postati opozicioni privezak", kazao je između ostalog Simović
50 pregleda 111 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Boris Pejović
Milutin Simović, Foto: Boris Pejović
08.02.2019. 16:21h

Siguran sam da svaki dobar domaćin u Pivi želi državi ono što želi i svom domaćinstvu, jer jedino u stabilnoj i naprednoj državi može vidjeti šansu za napredak za sebe i svoju familiju, kazao je u sali Centra za kulturu u Plužinama Milutin Simović, član Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore, na konvenciji liste "Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović".

Simović je istakao da smo danas svjedoci da se potura pokušaj rehabilitacije četničke ideologije, koja hoće da izbriše sve crnogorsko i demokratsko.

"To je potpuno suprotno čistim idejama, tradiciji i istoriji Pive i Pivljana. Mudri su Pivljani i prepoznaju ko je sve na mobi DF-u. Svi su oni, iako kamuflirani, ovih dana potvrdili da suštinski hoće da saberu svoje glasove sa DF-om. I Ključ i Demokrate, a otvoreno im se nudi i SDP. I zbog toga kažem svi su oni DF. Prepoznaju Pivljani i ključeve i priveske. Ono što im možemo poručiti je da će svi oni zajedno postati opozicioni privezak", istakao je Simović.

Govoreći o novim mjerama koje sadrži izborni program DPS, Simović je istakao nekoliko ključnih argumenata zbog kojih će se građani 16. oktobra opredijeliti da svoje povjerenje ukažu DPS-u.

"Jačanjem prerađivačke industrije otvorićemo nova radna mjesta za radnike sa različitim obrazovnim nivoom. Unaprijedićemo obrazovanje na svim nivoima i usaglasiti ga sa potrebama tržišta rada. Reafirmisaćemo profesiju prosvjetnog radnika na svim nivoima. Obezbijedićemo dostupnost i kvalitet zdravstvenih usluga. Naša Vlada će se posebno pobrinuti o radnicima koji su ostali bez posla kao tehnološki viškovi ili u stečaju. Za njih će biti obezbijeđeni beskamatni krediti do 50.000 eura ili će poslodavci koji ih zaposle, biti oslobođeni poreza i doprinosa. Obezbijedićemo dodatnu podršku poljoprivrednicima kroz povećana bespovratna sredstva i veće i povoljnije kredite. Posebno ćemo unaprijediti politiku sredstava obezbjeđenja za kredite poljoprivrednim proizvođačima, kako bi im se olakšao pristup kreditima i prihvatilo obezbjeđenje koje realno mogu da daju, a ne da im se traži ono što nemaju. Za poljoprivredne proizvođače obezbijedićemo značajnu podršku iz evropskih fondova. Intenziviraćemo aktivnosti u dodjeli beskamatnih kredita za visokoškolce do 50.000 eura. Nastavićemo sa programom stručnog osposobljavanja za visokoškolce, uz posebne stimulacije za poslodavce za njihov prijem u radni odnos", obećao je Simović.

On je rekao da će i za srednjoškolce iz pojedinih stručnih škola pokrenuti program stručnog osposobljavanja.

"Posebnu pažnju posvetićemo penzionerima. Obezbijedićemo podršku za vraćanje gotovinskih kredita u iznosu do 5000€. Ubrzaćemo isplatu sredstava iz Fonda rada. Uvešćemo dodatne poreske olakšice za porodice s djecom. Povećaćemo iznos dječijeg dodatka i jednokratnih nadoknada za novorođenu djecu. Imamo sposobnost, jedinstvo, snagu i odlučnost da ostvarimo sve zacrtane programske ciljeve", naglasio je on.

Na konvenciji su govorili i članica Predsjedništva DPS Marta Šćepanović, predsjednica Opštinskog odbora DPS Plužine Ljiljana Blagojević, Veselin Jokanović, predsjednik Savjeta mladih DPS Plužine, Dobrilo Pavić, književnik, penzioner, član Opštinskog odbora DPS Plužine, Gordana Radović, članica IO i OO DPS Plužine i Željko Kecojević, mladi poljoprivrednik, član OO DPS Plužine.