Šimrak: DPS i Izbor ponizili sve Novljane, oni znaju kako se vrši pohara imovine

"Istup savjetnika - volontera predsjednice Opštine za kapitalne investicije, pokazao je da se sve unaprijed zna. Zemlja je već prodata, projekat već postoji, novac je već podijeljen, samo Herceg Novog tu nigdje nema", kazao je između ostalog Šimrak
82 pregleda 11 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Ažurirano: 27.09.2016. 13:33h

Izglasavanjem odluke o prodaji 486.265 kvadrata zemlje u Brgulima, na poluostrvu Luštica, bez prisustva opozicije i prenosom ovlašćenja na Državni Savjet za privatizaciju, vladajuća koalicija DPS i Izbor je ponizila ne samo Skupštinu Herceg Novog, već i sve Novljane, saopštio je danas Dragan Šimrak, predsjednik OO SDP Herceg Novi i član Predsjedništva SDP Crne Gore.

"Na jedan list papira sa potpisom DPS-ovog predsjednika Skupštine stao je predlog odluke o prodaji gotovo pola miliona kvadrata zemlje na Luštici. Sa nemuštim obrazloženjem, koje ne govori ni o razlozima, ni o motivima, ni o planovima, već samo o činjenici da se pokreće procedura prodaje koju neko drugi treba da završi. Poruka je da Herceg Novi to ne umije, a i ne treba da se miješa u svoja posla. Po njima postoje neki drugi koji od Novljana bolje znaju. Znaju kako se vrši pohara imovine svih nas", istakao je Šimrak.

On je dodao da postoje eksperti za priče o fiktivnim milionima i megaprojektima od sapunice.

"Istup savjetnika - volontera predsjednice Opštine za kapitalne investicije, pokazao je da se sve unaprijed zna. Zemlja je već prodata, projekat već postoji, novac je već podijeljen, samo Herceg Novog tu nigdje nema. Naravno da nema ni njegovih građana. Ko njih pita oni ne moraju ništa da znaju. Ispada da drugima pripada pravo da dijele pare od dobara svih nas, a naše je, odnosno Novskog DPSa da to izglasa. Vladajuća „koalicija za poharu“ očigledno smatra da je dovoljno da svojim građanima servira priču o milionima, stotinama miliona, milijardama koje će pasti sa neba i svi će, navodno, lijepo živjeti. U gradu u kojem je taj isti Savjet za privatizaciju direktno izazvao zemljotres koji je ruinirao njegovu privredu. To je šamar od kojeg se samo obraz vladajuće koalicije ne crveni - doveli su nas do dna, i sigurni su da mogu još dublje", kazao je Šimrak.

Po njegovim riječima, odbornici SDP nijesu prisustvovali sjednici, jer ne žele da daju alibi ovoj sramotnoj odluci.

"Sramotnoj, jer su njeni predlagači toliko arogantni da više i ne iznose razloge za postupke koji Novi guraju sve dublje u kaljugu njihovih fantomskih vizija i besmislenih obećanja. Sumnjamo da će život mladih Novljana biti bolji dok kao pomoćni radnici sa master diplomom servisiraju na hiljade vila i desetine hotela Porto Bona ako ga ikada bude. Na žalost, potvrđuje se da i Herceg Novi dijeli sudbinu države zarobljene u lancima mešetara, lažnih investitora i kriminalnih grupa. Sve dok ovo ne postane grad svih Novljana, a "koalicija za poharu" ne ode sa vlasti, Novi neće biti prijestonica srećnih ljudi. Novi – prijestonica srećnih ljudi, Novi svima i Država svima je prioritet Socijaldemokratske partije našeg grada", rekao je Šimrak.

Bonus video: