Đurašković: Povratiti Citadelu u vlasništvo Budve. Marković: Ukloniti šankove oko Starog grada

"Više ničija svjetlosna "crijeva" neće ružiti i orobljavati Stari grad, jer Stari grad mora biti podsjetnik na mjesto iz kog je Budva krenula u razvoj, i mjesto kom će se Budvani vraćati. Zato će Bura pomesti sva nepočinstva, prljavštinu i lošu sliku koju je predhodna vlast naslikala", rekao je Veselin Marković (SNP)
119 pregleda 16 komentar(a)
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Bura budi Budvu, Foto: Koalicija Bura budi Budvu
Ažurirano: 27.09.2016. 14:08h

Od 17. oktobra, kada koalicija "Bura budi Budvu" koju čine SNP i Demos​ osvoji vlast, prvo ćemo umiti Stari grad u Budvi, počećemo sa svakodnevnim pranjem ulica, postavljanjem kanti za smeće i osposobljavanjem brojnih česmi, istakla je Lucija Đurašković (Demos).

"Jedan od primarnih ciljeva je povratiti Citadelu u vlasnistvo grada, a sa njom i glavnu scenu Grad Teatra i time trajno riješiti - problem buke koji kalja ugled festivala. Dostojna i profesionalna prezentacija objekata od kulturno-istorijskog značaja je nešto što je kočilo ravnomjerni razvoj turističkih kapaciteta i posebna pažnja ce biti posvećena ovom pitanju", kazala je Đurašković na presu koji je ova koalicija održala ispred zidina budvanskog Starog grada.

Veselin Marković (SNP) je poručio da će fokus biti na prostoru oko Starog grada, uklanjanju šankova i eliminisanju buke koju prizvode.

"Taj prostor se mora posvetiti pijačnim aktivnostima zaboravljenog ribarstva i poljoprivrede, i valorizovati kao povratak starim vrijednostima koje su bile kičma tradicije Budve. Više ničija svjetlosna "crijeva" neće ružiti i orobljavati Stari grad, jer Stari grad mora biti podsjetnik na mjesto iz kog je Budva krenula u razvoj, i mjesto kom će se Budvani vraćati. Zato će Bura pomesti sva nepočinstva, prljavštinu i lošu sliku koju je predhodna vlast naslikala. Tada ćemo probuditi Budvu i postaviti je tamo gdje joj je mjesto: na pijedestal tradicije, napretka i ljepote", kazao je Marković.

Bonus video: