"PREMIJER GURNUO NAŠU DRŽAVU U PROPAST"

Bošnjak: Niko ne vidi majke iz Rožaja

"Njih ne vide ni tzv. opozicioni ministri koji se ne miješaju u svoj posao, vjerovatno zato što bi tada morali da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima građanki Crne Gore, a ne samo da daju velike izjave za medije bez pokrića"
97 pregleda 5 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.02.2019. 16:52h

Dok se Premijer u Rožajama hvali očuvanjem multietničnosti i multikulturalnog sklada, njegovi službenici i zaposleni u Vladi gotovo sa gađenjem prolaze pored Rožajki koje od utorka spavaju na betonu ispred zgrade Vlade, izjavila je poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak.

Ona je takođe osudila i ministre iz opozicije za koje je navel da ne rade svoj posao. 

"Njih ne vide ni tzv. opozicioni ministri koji se ne miješaju u svoj posao, vjerovatno zato što bi tada morali da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima građanki Crne Gore, a ne samo da daju velike izjave za medije bez pokrića. Majke koje traže samo svoje zakonsko pravo su bezobzirno odbačene od strane sistema koji je kreirao tu grešku. Gubitak dokumentacije iz Zavoda za zapošljavanje u Rožajama je krivično djelo i podliježe odgovornosti na osnovu Zakona o čuvanju arhivske građe. Ali umjesto da se nađe rješenje za njihov problem, Premijer slavodobitno šeta sjeverom Crne Gore plašeći narod od nekakvih povampirenih retrogradnih hordi", navela je Bošnjak.

Bošnjak je navela da bi ostanak DPS-a na vlasti bio propast za narod Crne Gore.

"Poručujemo mu da jedino čega ovaj osiromašeni i obespravljeni narod treba da se boji jeste od njegovog opstanka na vlasti jer je gurnuo našu državu u propast, doveo ljude na rub egzistencije i umjesto da otvara nova radna mjesta on se bavi šminkanjem svojih neuspjeha. Žene iz Rožaja su najbolji pokazatelj licemjerja sadašnje vlasti oličene u liku i djelu Mila Đukanovića. Ove žene više ne mogu da čekaju da lijena i partitokratska administracija riješi njihov problem. I ponavljamo, one imaju pravo na ovu naknadu, nije njihova greška što je ovaj sistem zaposlio nesposobne i bahate kadrove da rade administrativne poslove kojima nisu dorasli", zaključila je Bošnjak u saopštenju.