Delegacija njemačkih studenata posjetila PzP: Pričali o kampanji DF-a i izborima

"PzP kao punopravni član AECR-a i IDU-a zavređuje veliko poštovanje širom Evrope i cijelog svijeta, pa su "mladi evropljani" na neki način već bili upoznati sa misijom PzP-a, ciljevima i idejom". saopšteno je iz PzP-a
70 pregleda 3 komentar(a)
Medojević JEF, Foto: PzP
Medojević JEF, Foto: PzP
Ažurirano: 26.09.2016. 20:10h

Danas je u posjeti Pokretu za Promjene boravila delegacija njemačkih studenata JEF ("Mladi Evropljani") njemačke savezne države Baden-virtemberg, koja se nalazi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik PzP-a i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević upoznao je mladu delegaciju sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori i u kratkom predavanju predstavio borbu PzP-a i njegovu težnju za smjenu vlasti.

"PzP kao punopravni član AECR-a i IDU-a zavređuje veliko poštovanje širom Evrope i cijelog svijeta, pa su "mladi evropljani" na neki način već bili upoznati sa misijom PzP-a, ciljevima i idejom". saopšteno je iz PzP-a.

Medojević je informisao je studente i o kampanji DF-a za predstojeće parlamentarne izbore, "kampanji kakva se do sada, već sigurno, nije vidjela u regionu, te razgovarao sa njima o prošlogodišnjim mirnim građanskim protestima koje je DF organizovao, a koji su bili brutalno razbijeni od strane režimske policije, koja je tom prilikom uhapsila i prebila više funkcionera DF-a".

Sa njemačkim studentima razgovarao je i predsjednik Mreže mladih PzP Nikola Bajčetic koji im je objasnio ulogu mladih u politici.

Nakon jednosatnog predavanja mladi PzP-a zajedno sa svojim njemačkim kolegama otišli su na tradicionalni doručak, a rezultat ovog današnjeg predavanja ima za cilj da mladi njemački studenti u sklopu svog projekta informišu njemačku javnost o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, ali i na kompletnom Balkanu.

Bonus video: