Radulović: Vodićemo modernu i efikasnu politiku za razvoj Budve

Radulović je rekao da je njihov program usmjeren na održiv razvoj turizma, kao najbolji način za stabilna i kvalitetna radna mjesta, koji će nuditi veće šanse za mlade u Budvi
71 pregleda 9 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Socijaldemokrate
Žarko Radulović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 24.09.2016. 11:04h

Socijaldemokrate, kao partija sa drugačijom političkom kulturom, umjesto demagoške i politike podjela vodi pozitivnu programsku politiku fokusiranu na snažan ekonomski razvoj za veći standard života i pravedniju raspodjelu stvorenog, kazao je nosilac liste ove partije na lokalnim izborima u Budvi Žarko Radulović.

"Sa konkretnim rješenjima u budućoj vlasti vodićemo modernu i efikasnu politiku za razvoj Budve kao cjelogodišnje turističke destinacije visokog kvaliteta. Tokom današnje akcije dijeljenja promotivnog materijala i anketrianja građana, Socijaldemokrate su predstavile svoj program, poručujući da pored postignutih rezultata i konkretnih rješenja za nastavak razvoja turizma kao najuspješnije grane crnogorske ekonomije, SD prepoznaje i ključne nedostatke u Budvi, koje ćemo rješavati u budućoj vlasti", rekao je Radulović.

Radulović je rekao da je njihov program usmjeren na održiv razvoj turizma, kao najbolji način za stabilna i kvalitetna radna mjesta, koji će nuditi veće šanse za mlade u Budvi.

"Kako zbog kvalitetnije usluge za naše goste, tako i za uključivanje lokalnog stanovništva u razvoj turizma visokog standarda, vrlo je bitno, da regulišemo problem buke, koja smeta i našim građanima i gostima, koji se godinama žale na ovaj problem. U budućoj vlasti striktno ćemo primenjivati Zakon o zaštiti od buke i akustično zoniranje, kako bismo ostvarili pravo na odmor i mir lokalnog stanovništva i turista. Pored toga rješavaćemo problematiku privremenih objekata, koji danas uništavaju atraktivnost priobalnih područja, tako, da ćemo postaviti tipski izgled ovih objekata, kontrolisati propisane tehničke uslove za ugostiteljske usluge, zabraniti rad objekta bez fiskalnih kasa, regulisati šetališta i zonu morskog dobra bez nelegalnih objekata, te dozvoliti ugostiteljsku djelatnost u privremenim objektima samo na određenoj udaljenosti od stalne ugostiteljske ponude", kazao je Radulović.

Nosilac liste ove partije na lokalnim izborima u Budvi rekao je da su pored rješavanja pomenutih problema neophodne i promjene u gradskoj upravi, "koja mora biti profesionalnija, odnosno efikasnija i u potpunosti otvorena prema građanima."

"Zato ćemo otvoriti biro za komunikaciju sa građanima, koji će se baviti pružanjem svih informacija na jednom mjestu. Sa otvorenom i svima dostupnom javnom upravom i primjenom modernih alata za punu transparentnost i kontrolu trošenja javnih sredstava, a prije svega sa profesionalnim pristupom ka zapošljavanju u javnom sektoru na bazi kompetencija, daćemo Budvi novi zamah i razvojni skok, koji će mladima omogućit karijerni razvoj u svom gradu", zaključio je Radulović.

Bonus video: