Vušurović: Saopštenje DPS besmisleno, utisak je da se iza njega kriju umne glave, ala "Kufe, Fufe i Čombe"

"U ispraznom saopštenju, DPS Cetinje nije opovrgao niti jedan jedini moj izrečeni stav", rekao je između ostalog Vušurović
167 pregleda 14 komentar(a)
Đorđije Vušurović, Foto: Građanski pokret URA
Đorđije Vušurović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 23.09.2016. 08:52h

Nakon odgledane epizode kultne serije "Lud, zbunjen, normalan", pročitah saopštenje, ni manje ni više nego vladajućeg DPS-a, na moju izjavu o stanju u djelatnosti zaštite kulturne baštine i ne mogu se oteti utisku da se iza saopštenja DPS-a Cetinje kriju umne glave, ala "Kufe, Fufe i Čombe", saopštio je danas Đorđije Vušurović, član Velike koalicije "Ključ".

"Zašto? Zato što je saopštenje besmisleno i nepismeno. Zamislite samo te umne glave koje sročiše tako glupu rečenicu, kao “autor se u novom svjedočanstvu sujete želi nametnuti većim stručnjakom i od UNESCO-a”. Svaki komentar, osim podruge, je izlišan. U ispraznom saopštenju, DPS Cetinje nije opovrgao niti jedan jedini moj izrečeni stav. A iza svih stavova stojim svojim imenom i prezimenom, za razliku od opskurnih autora saopštenja DPS-a Cetinje, koji govore o kredibilitetu, a pribjegavaju oprobanoj, ali “izlizanoj” DPS šemi - kada nemaš argumenata i ne možeš odgovoriti na istinu, ti izmišljaj neistine i podmeći", istakao je Vušurović.

On je dodao da pošto iz cetinjskog DPS ne mogu osporiti niti jedan njegov iznijeti stav, a intimno misli da nemaju ni znanja i obrazovanja da o tome bilo što kažu, poziva ih da argumentuju i konkretizuju svoje insinuacije i podmetanja.

"A o mojim stavovima o predmetnom pitanju imaće prilike da se od subote do subote upoznaju sa konkretnim činjenicama, koje potvrđuju svaki moj stav. Moja Izjava za javnost samo je najava šire i konkretne elaboracije o urušavanju djelatnosti zaštite na najniži nivo od njenog nastajanja u Crnoj Gori. Što se kredibiliteta tiče, savjetujem im da i dalje ostanu u mraku krijući se iza DPS-a. Cetinje nije veliki grad, znamo se svi dobro - ko smo, što smo i od koga smo. U ostalom, i po njima moj kredibilitet je neupitan, obzirom da me upoređuju i suprotstavljaju instituciji, kakva je UNESCO. Bože dragi, daj im bolju pamet", kazao je Vušurović.

Vušurović je juče saopštio da najnoviji primjeri devastacije kulturnih dobara Crne Gore pokazuju da "Vlada ne vodi računa o zaštiti kulturne baštine".

Iz DPS Cetinja su nakon toga reagovali, tvrdeći da se Vušurović želi nametnuti većim stručnjakom i od UNESCO-a.

Bonus video: