Krivokapić: Sposobni smo da stvorimo budućnost koju obećavamo

Raško Konjević je ocijenio da ne postoji nijedna država u Evropi u kojoj "vlada partija čiji je dugogodišnji funkcioner bio šef organizivane kriminalne grupe"
44 komentar(a)
SDP, Podgorica, Foto: SDP
SDP, Podgorica, Foto: SDP
Ažurirano: 22.09.2016. 13:19h

Socijaldemokratska partija održala je sinoć predizborni skup u Donjoj Gorici na kojem su se stanovnicima tog dijela Glavnog grada obratili predsjednik SDP Ranko Krivokapić, potpredsjednik SDP Raško Konjević, kandidati za poslanike Draginja Vuksanović i Bojan Zeković i Goran Miranović, član predsejdništva Odbora Glavnog grada.

U obraćanju građanima predsjednik partije Ranko Krivokapić je poručio da "tek kada se ministri budu bojali građana, a ne partija, onda će Crna Gora potpuno prodisati".

“Dokazali smo da pet ministara koji su u Vladi mogu biti kičma nove vlade. Može ova Crna Gora stvoriti istinske reforme, može imati Univerzitet koji će sa poslodavcima i Privrednom komorom planirati upisne kvote. Mi smo prekaljeni i provjereni u evropskim integracijama. Sposobni smo da stvorimo budućnost koju obećavamo”, kazao je Krivokapić.

Raško Konjević je ocijenio da ne postoji nijedna država u Evropi u kojoj "vlada partija čiji je dugogodišnji funkcioner bio šef organizivane kriminalne grupe". On je pozvao veliki broj odgovornih, časnih i poštenih birača DPS-a da ovaj put dobro razmisle koga će glasati "kako njihova iskrena podrška i privrženost Crnoj Gori ne bi poslužila nekom Maroviću da u njihovo ime, ali za svoj račun potkrada novac".

“Država svih znači državu u kojoj ce svi plaćati porez, u kojoj neće biti povlašćenih tajkuna koji duguju 770 miliona eura. Država svih znači i da ljekari i profesori neće biti poniženi, da im zarada bude manja od tamo nekog savjetnika generalnog sekretara Vlade”, poručio je Konjević, potpredsjednik SDP-a.

Kandidat za poslanika Draginja Vuksanović smatra da je vrijeme za promjene u kojem će se ispitati porijeklo imovine bogataša, jer će "časni mladi ljudi preuzeti stvari u svoje ruke". Poručila im je da se ne plaše i da ne nasijedaju na predizborna obećanja oko zapošljavanja.

“Vi ćete dobiti sve ono što vam pripada, a ovo što vam oni obećavaju i što vam lažno daju je samo kratkoročno”, poručila je ona.

Kandidat za poslanika Bojan Zeković istakao je da i nakon dobijanja poziva za NATO oni navodno brane NATO integracije, i deceniju nakon nezavisnosti brane nezavisnost. Kako je ocijenio, ta lažna borba im je potrebna, jer "građani suočeni sa konačnošću državnog statusa i nepovratnosti integracionih procesa, ih sa pravom pitaju pitaju: a čemu onda služite vi?"

“Da se kriminalno organizujete i potkradate sopstvenu zemlju plašeći nas onima koji mogu postojati jedino kao vaši protivnici? Kada nestane vas nestaće i njih, jedni bez drugih ste nemogući. Ni DPS ni DF nijesu budućnost Crne Gore. Oni se bore protiv sopstvene prevaziđenosti. A takva borba je, kao i uvijek osuđena na poraz”, poručio je Zeković, i dodao da će "DPS nakon 16. oktobra biti prošlost Crne Gore jer je stvorio sistem u kojem nema vladavine prava".

Goran Miranović je poručio da DPS nema rješenje za probleme građana.

Bonus video: