Bošnjačka demokratska zajednica: Grafitima vas plaše oni što vas lažu

U toj partiji pokušali su i da odgovore na pitanje šta je stvarna pozadina ispisivanja grafita u , Moćevcu
86 pregleda 30 komentar(a)
Moćevac grafiti, Foto: SNP Pljevlja
Moćevac grafiti, Foto: SNP Pljevlja
Ažurirano: 22.09.2016. 12:27h

Za Bošnjačku demokratsku zajednicu u Pljevljima grafiti sa šovinističkom porukom, koji su osvanuli u pljevaljskom naselju Moćevac, imaju isključivo predizborni karakter, u svrhu animiranja birača bošnjačke nacionalnosti.

U toj partiji ističu da se Bošnjaci, uoči svakih izbora, uz lažna obećanja zapošljavanjem, sistematski podgrijavaju strahom od eventualnih novih zločina, etničkog čišćenja i nacionalne mržnje. “BDZ poziva sve građane, a naročito Bošnjake, da ne nasjedaju na provokacije, ostanu mirni i svoju pažnju usmjere suštinskim problemima koji ih pritiskaju i zbog kojih se masovno iseljavaju iz ovog grada i sa ovog područja. Raduje nas činjenica da je ogromna većina građana Pljevalja, svih nacionalnosti nedvosmisleno osudila šovinističke poruke, kao i da je svjesna da se radi o prljavim predizbornim igricama”, navodi se u saopštenju BDZ u kojoj su uvjereni da ni ovoga puta “duboko politizovan sistem MUP-a, sudstvo i tužilaštvo neće pronaći odgovorne za ovaj sraman čin pokušaja narušavanja međuljudskih odnosa u Pljevljima”.

U toj partiji pokušali su i da odgovore na pitanje šta je stvarna pozadina ispisivanja grafita u , Moćevcu. “Možda da baci još jedan sloj zaborava na zločine i etničko čišćenje 90-tih fiktivno mjenjajući ulogu dželata i zaštitnika? Možda da se sakrije stvarne razmjere masovnog iseljavanja Bošnjaka ali i ostalih građana sa ovog područja a naročito iz Pljevalja? Možda da sakrije dugogodišnje prevare o zapošljavanju? Možda da aktiviraju pokojeg uspavanog i izgubljenog glasača bošnjačke nacionalnosti, koji su prozreli lažan „zaštitnički“ odnos stranaka kojima su do sada davali povjerenje a bili izdati, prevareni i ostavljeni svih ovih godina?Možda da prizemnim šovinističkim natpisima stave u drugi plan katastrofalne uslove života građana i sistematsko trovanje i obolijevanje pljevljaka koje se pokušava prikriti? A možda sve ovo zajedno, i još puno toga što nam se dešava u proteklih 25 godina?! Predizborne, krokodilske suze koje se rone nad sudbinom Bošnjaka i suživota u Pljevljima kao i izlizane pozive za pronalaženje i procesuiranje maloumnih autora grafita usmjerite ka procesuiranju zločina iz 90-tih koji su počinjeni u Pljevljima i Bukovici, kao i na pronalaženje vinovnika bombaškog napada na NVO „Alternativa“ kojeg ste kao takozvani „dokazani zaštitnici Bošnjaka“ sramno prećutali i zataškali. Uz katastrofalno loše ekonomsko stanje, užasnu ekološku situaciju, to su strateška pitanja kojima treba da posvetite vašu brigu i pažnju jer će rješavanje ovih pitanja donijeti stvarni mir Bošnjacima, ali i ostalim građanima Pljevalja i u budućnosti osujetiti ove necivilizacijske, predizborne, likovne manifestacije šovinizma, kaže se u saopštenju BDZ Pljevlja.

Bonus video: