Brajović: Negativne izjave dolaze od onih koji unaprijed žele da pokriju svoje loše izborne rezultate

Kako je saopšteno iz SD-a, predstavnici OEBS-a tražili su mišljenje predsjednika SD-a o spremnosti partije za saradnju sa drugim organizacijama i organima koji sprovode nadgledanje parlamentarnih izbora, kao i detalje o kampanji
18 komentar(a)
Ivan Brajović, OEBS, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ivan Brajović, OEBS, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 21.09.2016. 14:47h

U Crnoj Gori stvoreni su preduslovi za održavanje slobodnih i demokratskih izbora, kazao je lider Socijaldemokrata (SD), Ivan Brajović, i ocijenio da negativne izjave dolaze od onih koji unaprijed žele da pokriju loše izborne rezultate.

Brajović je, kako je saopšteno iz SD-a, danas primio predstavnike OEBS-ove misije za posmatranje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, šefa misije Romana Jakiča i političku analitičarku Zoranu Ismailovu.

Kako se navodi, Brajović je predstavio istoriju nastanka SD-a, kao i potrebu za nastavkom djelovanja kako bi se sačuvala socijaldemokratska ideja.

"Naša partija je svojim aktivnostima potpuno pripremljena za predstojeće parlamentarne izbore", poručio je Brajović.

Kako je saopšteno iz SD-a, predstavnici OEBS-a tražili su mišljenje predsjednika SD-a o spremnosti partije za saradnju sa drugim organizacijama i organima koji sprovode nadgledanje parlamentarnih izbora, kao i detalje o kampanji.

Brajović je naveo da su stvoreni preduslovi za održavanje slobodnih i demokratskih izbora.

"Negativne izjave dolaze od onih koji unaprijed žele da pokriju svoje loše izborne rezultate", smatra Brajović.

Kako se navodi, na sastanku je bilo riječi i o dobroj saradnji SD-a sa nevladinim sektorom.

"U prilog tome govori i to što smo jedina partija koja je pozvala Centar za demokratiju i ljudska prava da provjeri naše potpise podrške za učestvovanje na ovogodišnjim parlamentarnim izborima", kaže se u saopštenju.

Brajović je, dodaje se, naglasio da je SD otvoren za saradnju s OEBS-om, da im stoje na raspolaganju, kao i da su spremni da ih pozovu da prate sve njihove izborne aktivnosti.

Bonus video: