Lokalni izbori u Budvi: Koalicija "Budva mora" predala listu

Prema riječima Božene Jelušić cilj koalicije je da zaustavi dalju devastaciju Budve
554 pregleda 24 komentar(a)
Koalicija Budva mora, Foto: Vuk Lajović
Koalicija Budva mora, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.09.2016. 12:32h

Koalicija Građanskog pokreta URA, SDP i Liberalne partije „Budva mora“ predala je opštinskoj izbornoj komisiji izbrnu listu sa predstojeće, oktobarske lokalne izbore u Budvi.

Nosilac liste je mr Božena Jelušić.

"Cilj nam je promjena lokalne vlasti u Budvi, koja je dugogodišnjim načinom upravljanja, okovala institucije, učinila grad nefunkcionalnim. Želimo Budvi investitore, ali ne želimo interese krupnog kapitala, koji bi zbrisao mogućnost građana da sami učestvuju u stvaranju novih vrijedosti. Želimo drugačiji grad u onim temeljnim pretpostvkama koje znače, mjeru Budve između dosadašnjeg način nepotističke i prilično kriminalizovane uprave, o čemu svjedoče procesi i mogućnosti da grad zbrišu interesi onih koji u njemu vide samo profit“, naglasila je Jelušić, nakon podnošenja liste.

Prema njenim riječima cilj koalicije je da zaustavi dalju devastaciju Budve.

„Naš će cilj biti, briga i potreba da se obala vrati građanima Budve. Vidimo svoj interes u tome da sačuvamo mediteranski način života, sačuvamo luku, da Buljarica, rije svega pripda njnim građanima i Crnoj Gori. Da ne dozvolimo nikakvo načelo ex teritorijalnosti i prodaju djevičnskih lokacija na ovoj obali, koje joj garantuju dugoročnu održivost. Ne smatramo da se i po svaku cijenu u jednom momentu treba valorizovati, jer nam se čini da grad na ovakav način i sa ovakvim imovinsko-pravnim naslijeđenim odnosima nepovjerenjima, u to ne treba da brzinu da ulazi“ , ocijenila je Jelušić.

Ona je kazala da je cilj da se rasčisti sa pitanjima realnih dugovanja, ugovora, revizije tih ugovora, uvida koji su to i koliko štetni za Opštinu.

"Da napravimo jednu bijelu knjigu tranasparente slike budvanskih finansija i na taj način vidimo gdje smo i odakle da krenemo. Sve ono što čini, mali život, običnog građanina, u fokusu je naše pažnje. U fokusu će biti i ugovor o prečišćavanju otpadnih voda, nastojaćemo da ne dođ do realizacije nečega što je do te mjere štetno, da dugoročno može da još gore učini Opštini Budva. Ima puno posla, mi smo sprmni da radimo, imamo kadrovske kapacitet i vjerujemo da možemo da uspijemo. Pozivamo građane da glasaju za našu listu ili za neku od opozcionih lista, voljeli bi da to bude prava opozicija, koja zaista ne želi nastavak stanja već korjenite promjene i jednak pristup mogućnostima za sve građane Budve “ , zaključila je Jelušić.

Izbora lista koalicije "Budva mora"

Božena Jelušić

Mihailo Đurović

Branislava Dapčević

Blažo Rađenović

Radoslav Tomović

Milijana Vukotić-Jelušić

Radovan Radulović

Slobodan Franeta

Nataša Malovrazić

Boban Zuber

Berislav Fabris

Ksenija Vukadinović

Petar Odžić

Seka Slavković

Petar Popović

Marko Đurić

Vukosava Bukilić

Gojko Božović

Milorad radunović

Simo Novaković

Božidar Banović

Gorana Vujović

Jovo Perović

Bosiljka Anđušić

Savo stanišić

Miloš Albijanić

Ljiljana Samardžić

Savo Krivokapić

Dragoljub Marković

Dimitrije Pejović

Benjamin Hoxha

Dejan Mijović

Vlado Duletić

Bonus video: