"Otpor beznađu" u koaliciji sa Demokratskim frontom

"Želeći da eliminišemo i najmanji rizik gubitka opozicionih glasova, stavili smo po strani naše političke razlike, želje i ambicije i prihvatili koaliciju kao naš skroman doprinos borbi za smjenu vlasti", kazao je član pokreta Otpor beznađu i nezavisni poslanik u Skupštini Crne Gore Mladen Bojanić
52 pregleda 90 komentar(a)
Otpor beznađu, Foto: Otpor beznađu/Facebook
Otpor beznađu, Foto: Otpor beznađu/Facebook
Ažurirano: 18.09.2016. 11:58h

U želji da iskreno doprinese smjeni aktuelne vlasti kao preduslovu društvenih i ekonomskih promjena, grupa birača "Otpor beznađu" je prihvatila koalicioni sporazum sa Demokratskim frontom (DF) i imaće svoje predstavnike na izbornoj listi "DF - Mi ili on", saopštio je danas član tog pokreta i nezavisni poslanik u Skupštini Crne Gore Mladen Bojanić.

On je dodao da su najavljivali, sakupili dovoljan broj potpisa podrške i bili spremni za samostalan nastup.

"Međutim, formiranje opozicionih koalicija nam je znatno suzilo prostor za djelovanje. Želeći da eliminišemo i najmanji rizik gubitka opozicionih glasova, stavili smo po strani naše političke razlike, želje i ambicije i prihvatili koaliciju kao naš skroman doprinos borbi za smjenu vlasti. Naravno, uvažavajući i pospješujući različitosti u formiranju sopstvenih stavova, naša odluka nije donešena jednoglasno. Vjerujemo da svi naši članovi, aktivisti i simpatizeri razumiju ovu odluku, pa ih pozivamo da na izborima iskažu svoje jasno opoziciono opredjeljenje i podrže, sada već, našu zajednički listu DF - Mi ili on.Zahvaljujemo svim potpisnicima naše liste za samostalan nastup, uz napomenu da njihovi potpisi neće biti iskorišćeni za podršku koalicionoj listi ", istakao je Bojanić.

Građanski pokret Otpor beznađu formiran je 19. jula ove godine sa ciljem, kako su tada istakli, da se da povjerenje ljudima, ne partijama i da se dođe do ujedinjenja crnogorske opozicije.

Bonus video: