Marković: Dio opozicije prijetnja za mir i stabilnost države

„Ne bi Tivat bio tu gdje danas jeste da nije bilo mira i stabilnosti koju je očuvao niko drugi nego DPS", kazao je Marković
53 pregleda 124 komentar(a)
Duško Marković, DPS, TIvat, Foto: DPS
Duško Marković, DPS, TIvat, Foto: DPS
Ažurirano: 17.09.2016. 20:27h

Građani dobro znaju da ključ od države treba dati u ruke DPS koja će 16. oktobra bez konkurencije, dobiti priliku da u naredne četiri godine bude kormilar državnog broda Crne Gore – poručio je sa izborne konvencije te partije u Tivtu, zamjenik predsjednika DPS Duško Marković.

Pred prepunom salom Centra za kulturu u Tivtu, Marković je ocijenio da je taj grad danas „ostvarena vizija DPS kako treba da izgleda moderna i ostvarena Crna Gora“. Održavajući pravi panegirik „mudrosti, kulturi, toleranciji i demokratiji“ Tivćana kojima je čak citirao i djelove romana Timoteja Cizile, pisca iz 17. vijeka, Marković je podsjetio na ubjedljiv trijumf njegove partije na lokalnim izborima u tom gradu prije pet mjeseci, kada je DPS u Tivtu osvojio apsolutnu vlast.

„Ne bi Tivat bio tu gdje danas jeste da nije bilo mira i stabilnosti koju je očuvao niko drugi nego DPS. Upravo ste vi na nedavnim lokalnim izborima odredili mjeru našoj političkoj konkurenciji i sada ćemo im na ovim izborima odrediti istu mjeru“, kazao je Marković istićući da je jedan dio opozicije „jasna prijetnja unutrašnjem miru i stabilnosti, kao i ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta države.“

„Svakodnevno smo svjedoci njihove bezobraznosti i političkog primitivizma i poručujemo im da je to toliko nisko, da im građani to neće oprostiti i da ih čeka siguran poraz“, rekao je Marković dodajuć da će „građani mjeru odrediti i drugima – dojučerašnjim našim koalicionim partnerima, a sada suparnicima koji su većim dijelom rada u Vladi, bili opstrukcija razvoju i protivnici stranih investicija“.

„Vratiće im se to 16. oktobra kao politički bumerang“, poručio je SDP-u Marković dok je za koaliciju Demos-SNP-URA rekao da „sebe nazivaju velikima, a padaju na malim stvarima poput raspodjele mjesta na izbornoj listi pa pljušte ostavke i fizički obračuni“.

Marković je indirektno najavio mogućnost da DPS nakon izbora, koalira sa strankama manjina i partijama „koje pokazuju zrelost prema državnoj politici Crne Gore“. On je obećao da će nova Vlada za svog mandata završiti pregovore o priključenju Crne Gore EU i razviti turističku industriju sa novih 50 hotela visoke kategorije i velikim brojem rizorta poput Porto Montenegra, Luštice Bay i Plavih horizonata, te da će Crna Gora za 4 godine imati posjetu od preko 2 milion turista godišnje i ostvarivati prihod od milijardu eura.

Najavljen kao član Borda direktora „Luštice Development“ i direktor kompanije „Orascom Mamula Montenegro“, kandidat za poslanika DPS Predrag Nenezić kazao je da ta partija nema konkurenciju jer se dio opozicije „ne može dogovoriti ni oko izborne liste, a kako bi se ne daj Bođe, tek dogovorili oko vršenja vlasti“.

„Drugi, zaključavajući i otključavajući od jutra do mraka, zaključaše politički sami sebe, a kako bi tek Crnu Goru. Dojučerašnji naš koalicioni partner koji sebe sad nudi kao neki lijek za DPS, možda misli na onu prastaru metodu liječenja pijavicama, jer su oni upravo svih ovih godina funkcionisali kao klasične političke pijavice na glasačkom tijelu DPS“, kazao je Nenezić ocjenjujući učinak cijele opozicije kao „juha (supa) na pirun (viljušku)“.

Među govornicima na konvenciji DPS bio je i crnogorski reprezentativac u streličarstvu Milan Borović koji se, upravo pod pritiskom te partije, u predvečerje lokalnih izbora 17. aprila, iznenada povukao sa izborne liste „Tivatske akcije“.

„Lista DPS na čelu sa Milom Đukanovićem je šampionska i zato, napred šampioni“, poručio je Borović.

Bonus video: