Bečić: Nudimo novu generaciju političara - čistih, stručnih i hrabrih ljudi

"Na izbornoj listi Demokrata se nalazi 51 odsto mladih i 49 odsto pripadnika srednje i starije starosne dobi. 80 odsto njih na listi je prvi put na izbornoj listi nekog političkog subjekta, 90 odsto njih su visokoškolaci i studenti, šest je doktora i četiri magistra“, precizirao je Bečić
44 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2016. 17:01h

Programska i kadrovska ponuda Demokratske Crne Gore predstavlja perspektivu i budućnost države, kazao je lider te partije, Aleksa Bečić, navodeći su njihovom listom ponudili novu generaciju političara.

Volonteri Demokrata su, nakon predaje izborne liste "mr Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele" Državnoj izbornoj komisiji, simbolično ispustili bijele golubove kao poruku te partije koja treba da označi početak pobjeda, a ne podjela.

„Nama trebaju pobjede koje će se temeljiti na ljubavi i jedinstvu, a ne na mržnji i razdoru“, poručio je Bečić.

On je naveo da će nastaviti sa pozitivnom i dostojanstvenom kampanjom.

„Uvjereni smo u ono u šta je uvjerena i naša politička konkurencija – programska i kadrovska ponuda Demokrata predstavlja perspektivu i budućnost Crne Gore“, rekao je Bečić agenciji MINA.

On je kazao da Crnoj Gori treba ekonomski, pravni i moralni preporod.

„Crnoj Gori treba nova generacija i zato je Demokratska Crna Gora danas predala i izbornu listu na kojoj se nalazi 51 odsto mladih i 49 odsto pripadnika srednje i starije starosne dobi. 80 odsto njih na listi je prvi put na izbornoj listi nekog političkog subjekta, 90 odsto njih su visokoškolaci i studenti, šest je doktora i četiri magistra“, precizirao je Bečić.

On je dodao da je samo jedan kandidat u prvih 20 na listi koji je bio poslanik godinu.

Bečić je ocijenio da je njihova izborna lista, očito, jedna od rijetkih koja je jednoglasno usvojena u Glavnom odboru partije.

„Ovom listom smo Crnoj Gori ponudili novu generaciju političara - čistih, stručnih i hrabrih ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac sa velikim problemima i u dubiozama crnogorskog društva“, saopštio je Bečić.

On je kazao da očekuju da na principima pomirenja, vraćanja povjerenja u politiku i političare, fokusiranjem na osnovna životna pitanja dobiju veliko povjerenje građana na izborima.

„Jedan smo od rijetkih respektabilnih političkih subjekata koji nastupa samostalno, uvjereni da smo stvorili novu vrijednost koja je nedostajala Crnoj Gori svih ovih godina“, zaključio je Bečić.

Galerija

Bonus video: