Đukanović: DPS najzainteresovaniji za punu regularnost izbora

Đukanović je kazao da je potvrda tog stava i uvođenje predstavnika opozicije u Vladu izbornog povjerenja, sa namjerom da se smanji intenzitet nepovjerenja opozicije
30 komentar(a)
Roman Jakič, Milo Đukanović, Foto: DPS
Roman Jakič, Milo Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 16.09.2016. 17:06h

OEBS ima najpouzdanijeg partnera u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), imajući u vidu da je ta partija najzainteresovanija za punu regularnost predstojećih izbora, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je danas primio šefa Posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, Romana Jakiča.

„DPS pozdravlja dolazak Misije OEBS-a u Crnu Goru, kazao je Đukanović, ističući da ta organizacija ima najpouzdanijeg partnera u DPS-u, imajući u vidu da je partija na čijem je čelu najzainteresovanija za punu regularnost predstojećih izbora“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je kazao da je potvrda tog stava i uvođenje predstavnika opozicije u Vladu izbornog povjerenja, sa namjerom da se smanji intenzitet nepovjerenja opozicije.

„I da rezultat predstojećih parlamentarnih izbora bude Vlada koja će, bez osporavanja i destrukcije, voditi politiku daljeg ekonomskog razvoja Crne Gore i njene pune integracije u evropske i evroatlantske strukture“, navodi se u saopštenju.

Jakič je zahvalio Đukanoviću na pozivu da prate izbore u Crnoj Gori i ukazao na punu saradnju koju ta Misija ima sa institucijama u Crnoj Gori.

On je kazao da je Misija OEBS-a već krenula sa ekspertskim radom na terenu, i po završetku izbora napraviće izvještaj o unaprjeđenju izbornog procesa.

Na sastanku je dogovorena saradnja Misije sa DPS-om tokom trajanja kampanje, u cilju što boljeg uvida u kompletan izborni proces.

Bonus video: