Demokrate: Vjerujemo da će uskoro svako odgovarati za povredu Ustava

Prilikom glasanja o dnevnom redu, koji je unaprijed određen, 36 poslanika glasalo je „za“, 33 su bili „protiv“, a 3 „uzdržana“
0 komentar(a)
Demokrate Crne Gore, Foto: Demokrate Crne Gore
Demokrate Crne Gore, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 16.09.2016. 16:08h

Predsjednik Crne Gore nije raspisao izbore za odbornike u Skupštini opštine Tuzi, Skupštini opštine Golubovci i Skupštini Glavnog grada Podgorica, iako ga je zakon na to obavezivao, što je i bio razlog da na inicijativu Demokrata, 32 poslanika u Skupštini Crne Gore podnesu Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, navode iz Demokrata.

Danas je u crnogorskom parlamentu onemogućena rasprava po tom Predlogu.

"Prilikom glasanja o dnevnom redu, koji je unaprijed određen, 36 poslanika glasalo je „za“, 33 su bili „protiv“, a 3 „uzdržana“. Ovakav rezultat glasanja znači da je nedostajao samo jedan glas „za“ da dnevni red bude usvojen. Međutim, tada se u skupštinskoj sali nijesu nalazili poslanici Srđan Milić i Snežana Jonica. Indikativno je da poslanici Milić i Jonica nijesu potpisali ni Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, kao ni Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine sa tom tačkom dnevnog reda", navode Demokrate.

Dodaju da na ovome neće stati:

"Na taj način ustavno određene da predsjednik odgovara za povredu Ustava ostalo je samo na papiru. Duboko vjerujemo da uskoro dolazi vrijeme kada će svako, pa i predsjednik države, odgovarati za povredu Ustava, i Ustavom zajamčenog prava građana na lokalnu samoupravu", zaključuje se.

Bonus video: