Demokrate DPS-u: Kada god vam se pomene mafija, vi se latite podjela i podvala

Demokrate ističu da je "tvrdnja da privremene odbore u mjesnim zajednicama nemamo jer opozicija nije mogla da se usaglasi oko mjesta koja joj pripadaju, laž veća od čudovišta na obali Morače"
2 komentar(a)
soliter, hotel Podgorica, Foto: Luka Zeković
soliter, hotel Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2016. 14:42h

Demokratska Crna Gora saopštila je da svoje stavove brani isključivo argumentima i poručila DPS-u da se ne trude da "retorikom i prevarama odbranite ono što se odbraniti ne može".

"Zato imajte strpljenja i sačekajte da argument ukrstimo na sjednici Skupštine koja je zakazana za 29. septembar 2016. Godine sa jednom tačkom Dnevnog reda: Predlog za razrješenje Gradonačelnika Glavnog grada, Slavoljuba Stijepovića. Zahtijevamo od vas da otvorite vrata za kamere kako bi građani Podgorice saznali pravu istinu. A do Skupštine, obezbijedite, umjesto uvrede i prazne priče, građanima odgovor najmanje na tri pitanja: 1. Zašto Odluka o MZ koju je Skupština donijela na sjednici održanoj 05.02.2016.godine nije primijenjena, niti su izabrani organi mjesnih zajednica i kako funkcioniše mjesna samouprava, a Gradonačelnik nije učinio ništa da i faktički stupid na snagu Odluka o MZ; 2. Zašto gradonačelnik nije obezbijedio izmjene i dopune Statuta iako je krajnji rok za to bio 22. april 2016.godine; 3. Zašto Gradonačelnik nije postupio po nalazima Uprave za inspekcijske poslove i obustavio nezakonitu gradnju čudovišta koji nastaje u temeljima Hotela „Podgorica“ kao kulturnog dobra?", navode Demokrate.

DPS: Traže smjenu gradonačelnika kojeg podržava 70 posto Podgorice >>>

Saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi, gradonačelnik je dužan da se stara i odgovoran je za izvršenje zakona i odgovoran za izvršenje odluka koje donosi Skupština.

"Ovaj gradonačelnik, jasno je, grubo krši zakon i blokira izvršenje odluka Skupštine Glavnog grada. Najbolji dokaz koliko je utemeljen predlog opozicije za razrješenje Gradonačelnika, Slavoljuba Stijepovića, jeste nemušta reakcija DPS-a u kojoj o monstumu, čudovištu, nakazi na obali Morače nema nijednog lova, već samo isprazno, neutemeljeno busanje u navodnu podršku građana od 70% onome čiji će mandate na mjestu Gradonačelnika biti upamćen jedino po sramnom omogućavanju izgradnje čudovišta u temeljima Hotela “Podgorica”, u srcu Glavnog grada", navode Demokrate.

Dodaju i:

"Kada god vam se pomene mafija i vaša veza sa njom, korupcija, organizovane kriminalne grupe, vaši privilegovani investitori, vaši prljavi poslovi sa onima sa kojima ste, po priznanju vaših visokih zvaničnika, višemilionski pokrali građane Crne Gore, vi se latite jezika, raznih podjela i vama svojstvenih podvala. Vaš lider je promijenio više maternjih jezika, nego običan građanin Crne Gore odijela."

Demokrate ističu da je "tvrdnja da privremene odbore u mjesnim zajednicama nemamo jer opozicija nije mogla da se usaglasi oko mjesta koja joj pripadaju, laž veća od čudovišta na obali Morače".

"Predstavnici opozicije, koji su i potpisnici predloga za razrješenje Gradonačelnika Podgorice, obavijestili su Predsjednika Skupštine Glavnog grada još prije oko tri mjeseca da će, nakon što se postigne dogovor sa većinom u kojim mjesnim zajednicama opoziciji pripada većina u odboru povjerenika MZ, odnosno u kojim MZ će opoziciji pripasti 5 predstavnika od ukupno 9 članova odbora povjerenika, dostaviti zajednički i usaglašeni predlog za sve mjesne zajednice u Glavnom gradu. Jedina istina je da privremene odbore u mjesnim zajednicama nemamo, jer je DPS želio većinu u svim odborima povjerenika, odnosno funkciju predsjednika u svim mjesnim zajednicama. Ovo je dokaz da su zamjena teza, obmana i prevara osnovni maniri vaše politike. Građani Podgorice, kao što su to uradilii 25. maja 2014. godine na lokalnim izborima, će vas i 16.oktobra 2016. godine pobijediti i time dati značajan doprinos sveukupnoj pobjedi opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Politički sateliti DPS-a koji vas sada drže na vlasti i u Podgorici i na nivou Crne Gore, nakon 16. oktobra nestaće sa političke scene, jer neće preći izborni cenzus, pa vam ni prevara zahvaljujući kojoj vladate u Podgorici neće pomoći, jer neće izdržati demokratski pritisak javnosti da građanima vratite mandate za vršenje vlasti", zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: