I Socijaldemokrate brane Stijepovića

Pored odbornika DPS-LP-BS-DUA-HGI koalicije, protiv smjene Stjepovića i SD, pa ga u Skupštini čuva 31 odbornički glas
16 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2016. 14:10h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović će najverovatnije ostati na toj poziciji, uprkos inicijativi za njegovo razrešenje, koju je potpisalo 27 opozicionih odbornika u Skupštini glavnog grada.

Pored odbornika DPS- LP-BS-DUA-HGI koalicije, protiv inicijative će, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, glasati i odbornici njihovog posljednjeg koalicionog partnera - SD, što znači da za Stijepovića može glasati 31 od 59 odbornika u lokalnom parlamentu.

O inicijativi za razrešenje Stijepovića , koju su pokrenuli odbornici Demokratske Crne Gore na čijem je čelu Aleksa Bečić, glasaće se na sjednici, zakazanoj za 29. septembar.

Inicijativu su, pored Demokrata, potpisali odbornici DF-a, Demosa, SNP-a, SDP-a i nezavisni odbornik Luka Rakčević.

Odbornica Pozitivne Crne Gore Ljiljana Kolundžić, koja nije među potpisnicima inicijative, juče je kazala "Vijestima" da će se na samoj sjednici Skupštine glavnog grada "adekvatno odrediti po pitanju predloga za razrješenje gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića ".

Demokrate su u inicijativi navele tri razloga za smjenu gradonačelnika. Prvi razlog je, kako su obrazložili, da je Slavoljub Stijepović odgovoran što je dozvolio izdavanje građevinske dozvole investitoru Žarku Buriću, vlasniku kompanije “Normal turs”, za izgradnju zgrade od 12 spratova uz hotel "Podgorica", suprotno inspekcijskim nalazima koji su je osporili.

Kao drugi razlog za Stijepovićevo razrješenje, naveli su “direktnu opstrukciju gradonačelnika u realizaciji odluke o mjesnim zajednicama, čime je uskratio pravo građanima da izaberu njihova rukovodstva”.

Treći razlog za pokretanje smjene gradonačelnika je, kako su naveli, neusklađivanje Statuta glavnog grada sa Zakonom o glavnom gradu, u zakonskom roku koji je istekao 22. aprila.

Bonus video: