"Budva mora": DPS iznova dijeli Budvane na Srbe i na Crnogorce

"Za njih Budva ništa ne mora, osim da ostane mora dugova, kriminala i korupcije i potpunog odsustva odgovornosti za učinjeno"
57 pregleda 32 komentar(a)
Budva
Budva
Ažurirano: 16.09.2016. 14:00h

Da iz pozicije DPS, Budva ništa ne mora bilo nam je jasno od najave predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora, a njihovo reagovanje je to nedvosmisleno potvrđuje i obećava građanima kontinuitet vlasti koja je grad opustošila i dovela ga u dužničko ropstvo., saopšteno je iz koalicije "Budva mora" koju čine SDP, URA i Liberalna partija.

"A da ništa ne bi morali da rade, da mijenjaju i popravljaju, da bi mogli da sačuvaju svoje pozicije i sistem bez odgovornosti za učinjeno, potrebno ja uvesti u političku polemiku vječite teme koje svađaju i razapinju Crnu Goru. Tako DPS iznova dijeli Budvane na Srbe i na Crnogorce, jasno pokazujući da mu je koncept građanske države jednakih mogućnosti pristupa za sve potpuno stran. Zanimljivo je da je najava ove koalicije izazvala poplavu reakcija botova na društvenim mrežama i, kao što se vidi, izrazito teško iskliznuće u pravcu nacionalnih prebrojavanja, što govori da nema mira u vladajućoj partiji kada građani odluče da iskorače iz sistema u kojem niko nikom ne vjeruje", kazali su iz ove koalicije.

Dodaju da Crna Gora i Budva, nažalost, proživljavaju trenutak koji će istorija zabilježiti kao znak društvene patologije u kojem društveni kapital zajednice, povjerenje, držanje riječi i odgovornost za učinjeno gotovo nestaju.

"Iako se tradicionalna Crna Gora po pravilu oslanjala na riječ i na dato obećanje, politička praksa DPS-a je dovela do toga da se sve više političkih subjekata prije nego što izađe pred građane, mora distancirati i obećati da neće ulaziti u koaliciju sa ovom partijom. Ukoliko to uradi jedan politički subjekat, to se još može smatrati njegovim problemom, ali ako to uradi veći dio opozicije, onda se problem mora tražiti u vlastitim redovima. A razlog ove društvene patologije, za koju je odgovoran DPS kao višedecenijska vlast, leži u ustoličenoj političkoj korupciji, sprovedenoj od lokalnog do državnog nivoa, zahvaljujući kojoj se usvajaju rješenja dugoročno opasna po Crnu Goru i njen održivi razvoj i budućnost", rekli su iz koalicije "Budva mora".

Ističu da je svojim saopštenjem, DPS jasno rekao da takvu praksu ne mora da mijenja i oni mu vjeruju.

"Za njih Budva ništa ne mora, osim da ostane mora dugova, kriminala i korupcije i potpunog odsustva odgovornosti za učinjeno. Zato još jednom pozivamo sve građane koji misle da se MORA i može drugačije da daju povjerenje opozicionim partijama koje iskazuju spremnost da u potpunosti promijene dosadašnju praksu pohare nekad najbogatijeg grada na jadranskoj obali", kazali su iz koalicije "Budva mora".

Bonus video: