"Budva mora": Nijedna članica koalicije ni prije ni poslije izbora neće u koaliciju sa DPS

Iz koalicije su istakli da su uvjereni da ukoliko Budva sačuva preostale resurse i usmjeri se na sanaciju postojećeg stanja, uz transparentan i odgovoran odnos institucija, ima još uvjek mogućnosti da se ublaže posljedice dosadašnje nekompetentne i neodgovorne uprave
118 pregleda 62 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.09.2016. 14:12h

Pred građane izlazimo sa usvojenim i potpisanim sporazumom da nakon narednih izbora ni jedan od konstituenata ni prije ni poslije izbora neće stupati u koaliciju sa DPS i da će odluke o najvažnijim pitanjima lokalnog razvoja donositi konsenzusom, saopšteno je iz koalicije "Budva mora" koju čine SDP, URA i Liberalna partija.

U saopštenju se dodaje da su članice koalicije su u tom smislu "preklopile" svoja programska opredeljenja i pred građane iznijela jasnu i izvodljivu viziju daljeg razvoja lokalne samouprave, kao i inicijative za koje će se zalagati na državnom nivou.

"Iako smo nakon zajedničkih građanskih protesta u Budvi radili na zajedničkom opozicionom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, konstituenti koalicije "Budva mora!", SDP, URA i Liberalna partija, prihvatili su partijske razloge svojih opozicionih kolega da nastupe odvojeno, ali i odlučili da nastave putem objedinjavanja i ukrupnjivanja snaga koje žele zaokret u načinu vođenja grada i povratak načelima održivog razvoja i jednakog prava pristupa mogućnostima za sve. Slučajno ili ne, dogodilo se da se udruže tri partije državotvorne političke orijentacije, koje su riješile da po strani ostave sva ideološka razmimoilaženja i usmjere se isključivo na dobrobit opštine, koji nikad više ne bi smjela biti poprište nemilosrdne partitokratske otimačine i nestručnih pojedinaca koji su grad doveli do ruba kolapsa. Dva od tri konstituenta ove koalicije su na državotvornim principima i opredjeljenju sarađivale sa vladajućom partijom, ali su se nedvosmisleno i oštro distancirale od porazne lokalne i državne ekonomske i socijalne politike", navodi se u saopštenju ove koalicije.

Istakli su da su uvjereni da ukoliko Budva sačuva preostale resurse i usmjeri se na sanaciju postojećeg stanja, uz transparentan i odgovoran odnos institucija, ima još uvjek mogućnosti da se ublaže posljedice dosadašnje nekompetentne i neodgovorne uprave.

"Svjesni smo da je jedan od najozbiljnijih manjaka u našoj državi i opštini nedostatak povjerenja među građanima, nedostatak povjerenja u institucije i nadasve u političke partije. Politika je postala nečasno zanimanje, u koje se svi upuštaju kako bi našli uhlebljenje u ekonomski-socijalno poharanoj zemlji. Da želimo i možemo bolje i drugačije, dajemo na znanje svojom izbornom listom, njenim nosiocem i članovima, kao i programom ove koalicije. Vjerujemo da smo ljudi koji imaju dovoljno snage i integriteta da se posvete poslovima od opšteg interesa i da zaslužujemo povjerenje građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: