DOBRA SARADNJA SA IZRAELOM, ŠVAJCARSKOM I MEKSIKOM

Vujanović primio akreditive tri ambsadora

“Naglasio je posebnu vrijednost uspostavljanja avio linije sa Izraelom koja je već pokazala vrijednost i široko interesovanje turista iz Izraela da posjete Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2016. 12:17h

Crnogorski predsjednik, Filip Vujanović, primio je u utorak akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Izraela, Švajcarske i Meksika koju će tu dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je zadovoljan dosadašnjim uspjesima u ekonomskoj saradnji sa Izraelom.

On je naveo da je uvjeren da postoji širok prostor za njeno unapređenje i da je zajednički interes da se taj prostor iskori.

“Naglasio je posebnu vrijednost uspostavljanja avio linije sa Izraelom koja je već pokazala vrijednost i široko interesovanje turista iz Izraela da posjete Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Ambasadorka Izraela, Alone Fišer-Kam, poručila je da će njena misija biti posvećena daljem unapređenju odnosa dvije države.

Kako je rekla, uvjerena je da dosadašnja iskustva preporučuju i garantuju još bolju saradnju.

Naglasila je da resursi Crne Gore daju široku mogućnost partnerstva koju treba zajednički iskoristiti.

Vujanović je, kako je saopšteno, istakao dobru saradnju Crne Gore sa Švajcarskom u brojnim oblastima, navodeći da poštuje snažan doprinos te države u procesu uništavanja viška naoružanja i municije u Crnoj Gori u okviru programa koji je gotovo u cjelini završen.

“Konstatovao je da je uspjeh kompanije ORASCOM u projektima Luštice i Mamule snažan pokazatelj valorizacije resursa našeg turizma na najvišem nivou i dobar primjer ulaganja za druge kompanije u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Švajcarske, Filippe Guex je, ističući dobre političke odnose dvije države, saopštio svoju odlučnost da doprinese njihovom unapređenju u svim oblastima, čemu će biti posvećena njegova diplomatska misija.

Vujanović je ocijenio da je neophodno obezbijediti ugovornu bazu između Crne Gore i Meksika, imajući u vidu tradiciju dobrih odnosa dvije države i mogućnosti saradnje.

“Bilo bi korisno da se organizuju biznis Forumi na kojima će se razmijeniti informacije i sagledati mogućnosti saradnje”, smatra Vujanović.

Ambasador Meksika, Marco Antonio Garcia Blanco, saopštio je da je spreman da svoju diplomatsku misiju kroz intezivne aktivnosti posveti unapređenju odnosa dvije države.

Preporučujemo za Vas