Demokrate garantuju čašću i integritetom: Nikada nećemo podržati Vladu u kojoj je DPS

“Tokom obavljanja poslaničke funkcije poštovaću Statut i Program Demokratske Crne Gore i njegovati princip jedinstvenog glasanja Poslaničkog kluba Demokrata”, navodi se u Izjavi
50 pregleda 68 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.09.2016. 10:58h

Kandidati za poslanike Demokrata u Skupštini Crne Gore, njih 81, potpisali su danas Izjavu časti u kojoj su naveli da će poštovati Statut i Program partije i njegovati princip jedinstvenog glasanja.

“Tokom obavljanja poslaničke funkcije poštovaću Statut i Program Demokratske Crne Gore i njegovati princip jedinstvenog glasanja Poslaničkog kluba Demokrata”, navodi se u Izjavi.

Dodaje se da kandidat, svojom čašću i ličnim i porodičnim integritetom, garantuje da nikada neće podržati Vladu u kojoj participira Demokratska partija socijalista (DPS), niti ću činiti skupštinsku većinu sa tom partijom, bez obzira na to da li će na njenom čelu biti aktuelni predsjednik DPS-a ili njemu bliska lica.

Demokrate su, kako je saopšteno iz te stranke, još jednom, formulisanjem i potpisivanjem Izjave časti, pokazale da za njih data riječ ima snagu zakona.

“Jer smo još od osnivanja donijeli odluku da sa DPS-om nećemo ni prije, ni nakon izbora, niti u bilo kojim kombinacijama i varijantama”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: