Zašto Stijepović medijski ćuti: Radi na terenu ili ga je DPS "sklonio"

„Moj utisak je da je gradonačelnik pronašao dobru mjeru i u komunikaciji s medijima”, smatra Momčilo Vujošević iz DPS-a
107 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2016. 06:23h

Odbornici opozicije u Skupštini grada ocijenili su da se gradonačelnik Slavoljub Stijepović u posljednje vrijeme rijetko pojavljuje u medijima, jer ga je njegova partija (DPS) 'sklonila' iz kampanje za parlamentarne izbore zbog ranijih medijskih propusta.

Predsjednik kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović navodi da je Stijepovićeva odsutnost iz medija posljedica terenskog rada za DPS, a da ga je taj rad i preporučio za gradonačelnika.

Šef kluba odbornika Demosa Goran Radonjić ocijenio je da je izbjegavanje medija i nepostojanje konferencija za novinare pokazatelj nedostatka političke kulture i ponižavajućeg odnosa prema građanima.

“Neko ko obavlja tako važnu funkciju obavezan je da javno podnosi račune i da odgovara i na neprijatna pitanja. Pogotovo kada je obećavao da će mu svaki građanin biti na prvom mjestu”, kazao je Radonjić. Stijepovićev partijski kolega i predsjednik kluba odbornika DPS-a Momčilo Vujošević, smatra da je bitno da je Stijepović prisutan među građanima koji su ga izabrali, da radi na rješavanju njihovih problema, manje je značajno da li će se to i publikovati.

„Moj utisak je da je gradonačelnik pronašao dobru mjeru i u komunikaciji s medijima, smatram da mu je kao profesionalcu koji se tokom višedecenijske uspješne karijere dokazao na najodgovornijim državnim funkcijama, najmanje potreban dodatan marketing u medijima“, kazao je Vujošević.

Čađenović smatra da je Stijepovićevo nepojavljivanje dio taktike DPS-a, jer su svjesni njegovih propusta u medijskim nastupima u toku kampanje na prethodnim izborima, te žele da zaštite sebe i rezultat na izborima 16. oktobra.

Istakao je da Stijepović ima odabrane medije kojima daje odgovore na pripremljena pitanja, a najtiražnijim medijima u zemlji nikada nije dao intervju.

U istoriji Podgorice, tvrdi Čađenović, nije se dešavalo da neki gradonačelnik bude manje prisutan u javnosti. Vujošević je kazao da je važnije kakvi su Stijepovićevi razultati, nego da li je sve to objavljeno. On je istakao da Stijepović svakodnevno obilazi prigradska naselja i sela.

„Građani u tim sredinama mogu ga često sresti, sa njim neposredno razgovarati o problemima. To se može lako provjeriti kod građana“, kazao je on.

Radonjić: Polovina mandata, a nema najavljivanih projekata

Radonjić je istakao da se Stijepović od samog početka stupanja na dužnost, „do kojeg je došlo prevarom opozicionih birača”, krije od medija.

“To, naravno, nije neočekivano, jer se nema šta reći o njegovom radu. Gotovo smo na polovini njegovog mandata, a nema ni na vidiku nijednog od brojnih najavljivanih projekata”, ocijenio je Radonjić.

U rijetkim pojavljivanjima na sjednicama Skupštine od gradonačelnika se, kako je kazao, čuju samo izgovori.

“Pominje zamršene procedure, neimenovane sile koje se u posljednji čas pojavljuju da kvare planove, tendere na koje se niko ne javlja, i slično. Lako je okrenuti na šalu, i time obesmisliti cijelu stvar. Radi se o kvalitetu života u glavnom gradu i o funkcionisanju vlasti, i zato se o tome mora govoriti ozbiljno, i ukazati na karakter sadašnje vlasti”, istakao je Radonjić.

Bonus video: