Jelušić vodi listu URA, SDP i LP u Budvi

Kao partnere, sa bliskim planom na predstojećim izborima, vidimo URA i SDP, kaže Rađenović
132 pregleda 17 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2016. 08:47h

Budvanski Liberali na predstojećim lokalnim izborima ne žele da zaključuju koaliciju sa DPS-om, već kako svoje partnere vide URA i SDP. Nosilac te liste, prema saznanjima “Vijesti”, biće potpredsjednica URA Božena Jelušić.

Lider budvanskih Liberala Blažo Rađenović “Vijestima je rekao da je opštinski odbor LP Budva, vodeći se principijelnošću i dosljednošću svoje politike, od prvog dana osnivanja jasno stavio do znanja da neće sarađivati sa bilo kojim političkim subjektom u Budvi kojem primarni i jedini cilj nije poboljšanje kvaliteta života građana i zalaganje da se zadovolje socijalne i kulturne potrebe naših sugrađanki i sugrađana. “Iz toga proizlazi da naš dojučerašnji koalicioni partner u Budvi, DPS, za ove četiri godine mandata nije uradio nijedan projekat ili usvojio odluku koja ide u korist našim sugrađanimaveć na štetu", podsjetio je Rađenović.

On je dodao da su kao odbor i njihov odbornik u Skupštini opštine Budva, Ante Petković, u više navrata ukazivali na mnoge štetne i pogubne investicije po opštinski budžet, a koje su pojedincima donosile milionske svote novca. "To se kasnije i dokazalo u mnogim aferama koje su bile i jesu predmet tužilaštva i sudstva. On je dodao da su u koaliciju sa DPS-om 2012. godine ušli sa željom i vjerovanjem da će doći do realizacije investicionog programa, i mnogih projekata.

“Nažalost, ti projekti su ostali samo mrtvo slovo na papiru, a naše povjerenje je izigrano. Mi smo to shvatili već poslije prve godine mandata sa DPS-om i krenuli sa bojkotom skupštinskih zasjedanja, a podsjetiću vas da smo bili onaj 17. odbornik koji je donosio većinu toj koaliciji.

“Kao partnere, sa veoma bliskim izbornim planom i programom na predstojećim lokalnim izborima, vidimo političke subjekte URA i SDP. OO LP Budva dao je saglasnost za zajednički nastup sa pomenutim partijama i preostaje da se to potvrdi na Glavnom odboru partije, koji je zakazan za danas, u 17 h u Podgorici", zaključio je Rađenović.

Bonus video: