Na listi DPS-a i dva predstavnika Liberalne partije

"Glavni odbor je donio jednoglasnu odluku o samostalnom nastupu na izborima. Na listi će biti i dva predstavnika Liberalne partije, kao što je to bio slučaj i na prethodnim izborima"
92 pregleda 78 komentar(a)
DPS, Glavni odbor, Foto: Dps
DPS, Glavni odbor, Foto: Dps
Ažurirano: 08.09.2016. 21:43h

U četvrtak uveče održana je sjednica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović nakon koje su donijete odluke da stranka ne ulazi u predizborne koalicione saveze. Na listi će biti i dva predstavnika Liberalne partije, a konačna lista poslaničkih kandidata biće objavljena u petak.

DPS je nakon sjednice saopštio da se 60 posto novih kandidata nalazi na poslaničkoj listi.

"U proteklih nekoliko sedmica, organi Demokratske partije socijalista, članovi, simpatizeri i aktivisti su predlagali kandidate za poslanike u Skupštini Crne Gore. Težeći kontinuiranom obnavljanju poslaničke liste i velikom kadrovskom potencijalu koji Demokratska partija socijalista ima, Glavni odbor je donio odluku o sastavu poslaničke liste na kojoj se nalazi 60% novih kandidata. Uvažavajući potrebu afirmacije učešća žena u politici i rodne ravnopravnosti, na poslaničkoj listi DPS zastupljeno je 35% žena. Njegujući dalji razvoj građanskog društva, Demokratska partija socijalista je prepoznata kao stub multietničke i multivjerske Crne Gore, što je i značajnim učešćem predstavnika manjinskih naroda na poslaničkoj listi, potvrdila i ovoga puta. Aktivnim doprinosom kreiranju novih i modernih politika, mladi Demokratske partije socijalista su zavrijedili zapažena mjesta na poslaničkoj listi. Mlađi od 35 godina zauzimaju preko 20% liste kandidata za poslanike", piše u saopštenju DPS-a.

U daljem saopštenju se navodi da je DPS jednoglasno odlučio da ne pravi predizbornu koaliciju, iako, po njihovim riječima ima partija sa kojima imaju dobre političke odnose.

"Kroz intenzivnu komunikaciju sa velikim brojem aktivista i volontera, Glavni odbor je prepoznao potrebu partijske mreže da na predstojećim izborima ne ulazi u široke predizborne koalicione saveze. Prihvatajući to kao dobro polazište za ostvarivanje najboljeg izbornog rezultata, i pored velikog broja partija sa kojima DPS ima odlične političke odnose, Glavni odbor je donio jednoglasnu odluku o samostalnom nastupu na izborima. Na listi će biti i dva predstavnika Liberalne partije, kao što je to bio slučaj i na prethodnim izborima. Usvojenim izbornim programom i listom kandidata za poslanike, DPS je sigurna u izbornu pobjedu", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: