Begović: Marović morao u bolnicu, ali nije htio

Begović je saopštio da je njegov klijent danas morao da bude smješten u bolnicu zbog kardiovaskularnih problema, ali da odbija bolničko liječenje i da je želio da se pojavi pred sudom
102 pregleda 21 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2016. 10:47h

Viši sud u Podgorici razmotrio je danas drugi od dva sporazuma sa Svetozarom Marovićem kojim se on nagodio sa Tužilaštvom da u zatvoru provede dvije i po godine i da plati 50.000 evra u humanitarne svrhe.

Ukoliko i ovaj sporazum bude prihvaćen Marović će ukupno provesti u zatvoru 4,3 godine, platiti 100.000 eura u humanitarne svrhe i nadoknaditi 1,096 miliona eura štete budžetu koju je pričinila kriminalna organizacija za koju je on preuzeo odgovornost.

Marović se tereti za prevaru i zloupotrebu službenog položaja putem podstrekivanja u malverzacijama sa prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi.

Marovićev advokat Zdravko Begović je novinarima danas kazao da očekuje da će sud u najkraćem roku usvojiti sporazum. Begović je saopštio da je njegov klijent danas morao da bude smješten u bolnicu zbog kardiovaskularnih problema, ali da odbija bolničko liječenje i da je želio da se pojavi pred sudom.

Sud je početkom nedjelje prihvatio prvi od dva sporazuma sa nekadašnjim predsjednikom državne zajednice i doskorašnjim visokim funkcionerom vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Marović je uhapšen u decembru 2015. godine i u zatvoru je proveo do maja ove godine kada je pušten na slobodu nakon što se nagodio sa Tužilaštvom. On je u junu ove godine podnio ostavku na partijske funkcije.

Bonus video: